Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση σωμ. εργαζομένων ΔΕΥΑΚ στο Γ. Χαλικιόπουλο

ΔΕΥΑΚ
26 Ιανουαρίου 2018 / 12:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή πρόσφατο άρθρο του προέδρου του ΕΚΚ και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Γ. Χαλικιόπουλου, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την ακόλουθη απαντητική ανακοίνωση:

Η αχαριστία του ευεργετηθέντος προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Η αγανάκτηση μας ξεχειλίζει από την άθλια, θρασύτατη, και προκλητική επιστολή στα ΜΜΕ του μέλους του διοικητικού συμβουλίου και προέδρου του ΕΚΚ κου Χαλικιόπουλου.

Χωρίς ίχνος ντροπής καταναλώνοντας προφανώς αρκετό χρόνο εν πλήρη συνείδηση και με αξιοσημείωτη ψυχρότητα εξαπόλυσε γραπτό λιβελογράφημα κατά του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας που εκλέχτηκε προσφάτως με ισχυρή πλειοψηφία. Οι ψευδείς, προσβλητικοί και άθλιοι χαρακτηρισμοί του προσβάλλουν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ που προσφάτως εξέλεξαν την παρούσα διοίκηση.

Η πρόθεση του να προσβάλλει την πλειοψηφία των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ διακρίνεται από τις πρώτες γραμμές του κειμένου του στο οποίο αντί να ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στις εκλογές διαχωρίζει και ευχαριστεί όλους όσους τον ψήφισαν, δηλαδή τους 22 από τους 170 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ.

Έχει μάλιστα το θράσος ο τελευταίος των μειοψηφούντων στην ΔΕΥΑΚ να μιλά με βαρύγδουπες φαμφάρες περί ανάληψης μεγάλης ευθύνης έναντι των ψηφοφόρων του, της ΔΕΥΑΚ και της κερκυραϊκής κοινωνίας!!!!

Κατά την συνεδρίαση της 17ης Ιανουάριου προσήλθε με ύφος ειρωνικό και απαξιωτικό λέγοντας ότι έχει μόνο δέκα λεπτά στην διάθεσή του. Κατά την εισήγηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης διέκοπτε συνεχώς και χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «δεν ξέρετε τι κάνετε» «δεν μπορώ να ασχολούμαι με Α Δημοτικού» τότε αντέδρασαν τα μέλη της πλειοψηφίας και του είπαν να αποχωρήσει από την Συνεδρίαση. Αλήθεια Κύριε Χαλικιόπουλε δέκα λεπτά για να ασχοληθείς με τα σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων και να ξεδιπλώσεις το όραμά σου;

Βάλλει κατά του γραμματέα του σωματείου μας χαρακτηρίζοντας τον καθ'έξιν και καθόλα αμετροεπή , έχοντας προφανώς στο μυαλό του ο κος Χαλικιόπουλος ότι κατέχει την ιδιότητα του αντιπροσώπου της ΔΕΥΑΚ στο εργατικό Κέντρο (και εν συνεχεία του προέδρου αυτού του οργάνου) μετά την ΑΜΕΤΡΟΕΠΗ ενέργεια του γραμματέα να παραιτηθεί και να του παραχωρήσει την θέση στην οποία απέτυχε να εκλεγεί.

Με απύθμενο θράσος και μνημονιακή κινδυνολογία επιχειρεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να παρουσιάσει ως θετική εξέλιξη το ξεπούλημα της ΣΣΕ που διέπραξαν αυτός και η όψιμη παρέα του στην ΔΕΥΑΚ παραχωρώντας κεκτημένα δικαιώματα στην εργοδοσία.

Ο συγκεκριμένος Συνδικαλιστής πρέπει να σταματήσει να το παίζει κριτής των πάντων και θύμα. Δεν ανεχόμαστε την περισπούδαστη κριτική του ούτε το ύφος και το ήθος του.

Για την κατάπτυστη επιστολή του απαιτούμε από τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να πάρουν θέση και να δηλώσουν αν συμφωνούν. Όσο για μας με αίσθημα ευθύνης παραδεχόμαστε ότι όπως όλοι κάνουμε λάθη, όμως τα λάθη μας δεν σχετίζονται επουδενί με τους άθλιους ισχυρισμούς του κου Χαλικιόπουλου. Λειτουργώντας αυτοκριτικά ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα πραγματικά λάθη μας που έχουν επιφέρει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στο εργατικό κίνημα της Κέρκυρας.

Ζητάμε συγγνώμη από τους κερκυραίους εργαζόμενους τους οποίους έχουμε χαντακώσει φορτώνοντας τους, την τελευταία μας επιλογή ως πρόεδρό τους από οίκτο.


Ο Πρόεδρος
ΜΠΟΥΑΣ ΠΕΤΡΟΣ  

Ο Γραμματέας
ΣΟΥΕΡΕΦ ΑΝΔΡΕΑΣ