Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδρούν στο ενδεχόμενο κατάργησης του Γυμνασίου Καρουσάδων

Γυμνάσιο Καρουσάδων
17 Ιανουαρίου 2018 / 14:17

Συνέλευση συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κατοίκων, εκπαιδευτικών και μαθητών του Γυμνασίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καρουσάδων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίθεση τους εκφράζουν, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου των Καρουσάδων μαζί με τους κάτοικους της περιοχής, τους εκπαιδευτικούς του σχολειού και τους μαθητές, στην ενδεχόμενη κατάργηση του γυμνασίου Καρουσάδων, που προωθεί η περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης. Το σενάριο που επικρατεί ωστόσο είναι ότι το γυμνάσιο θα συστεγαστεί με το γυμνάσιο Αχαράβης. Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αριστέα Ντίνγκου μιλώντας στο enimerosi.com, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν την εμπόδιση της κατάργησης του γυμνασίου.

«Στην σημερινή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο πολ. Κέντρο Καρουσάδων στις 7 το απόγευμα, θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο δε σας κρύβω μας έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.» όπως ανέφερε και πρόσθεσε « Κανένα μέλλον δεν θα έχει η ίδρυση του ΕΠΑΛ Βόρειας Κέρκυρας που προτείνεται να λειτουργήσει στο χώρο του γυμνασίου, καθώς σχεδόν όλα τα παιδιά επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα λύκεια της πόλης. Στο τέλος θα μείνουμε και χωρίς γυμνάσιο αν τελικά το καταργήσουν».

Όπως ενημέρωσε η κ. Ντίνγκου, αυτά που θα συζητηθούν στην συνέλευση απόψε, αφορούν πρώτον την εμπόδιση της κατάργησης του γυμνασίου αλλά και την πρόταση που σκοπεύουν να υποβάλλουν στον περιφερειακό διευθυντή Κ. Γκούση για να συστεγαστεί το γυμνάσιο των Περουλάδων, το οποίο βρίσκεται σε ενοικιασμένο κτίριο, μαζί με το γυμνάσιο των Καρουσάδων που στεγάζεται σε δημόσιο.

«Αυτή τη στιγμή το γυμνάσιο Καρουσάδων έχει 48 μαθητές. Του χρόνου θα είναι περισσότεροι γιατί έχουμε πάρα πολλά παιδιά στην Έκτη δημοτικού» όπως επεσήμανε η πρόεδρος του συλλόγου και κλείνοντας τόνισε ότι  «άλλη μια δημόσια υπηρεσία βάζει λουκέτο. Αυτό δεν είναι θετικό για εμάς. Νιώθουμε ότι μας αποκόβουν σιγά σιγά από το υπόλοιπο νησί».
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον περιφερειακό διευθυντή Κώστα Γκούση δήλωσε ότι περιμένει να τον ενημερώσουν σχετικά με τι απόφαση που θα πάρουν ώστε να το συζητήσουν για βρεθεί μια λύση.