Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Ιόνιο πανεπιστήμιο
15 Ιανουαρίου 2018 / 12:39

Το σεμινάριο έχει τίτλο: «Το ερευνητικό έργο του Edwin Gordon: Κριτική θεώρηση των Προηγμένων Μετρήσεων Μουσικής Ακουστικότητας (Advanced Measures of Music Audiation, 1989)» και απευθύνεται στους φοιτητές του Τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής και κάθε ενδιαφερόμενο (εκπαιδευτικό μουσικής, μουσικό, κλπ.).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στις 1.00-3.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο από την Δρ. Χριστίνα Σωτηρίου, Διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μουσικολόγος, Καθηγήτρια Πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων. Το σεμινάριο έχει τίτλο: «Το ερευνητικό έργο του Edwin Gordon: Κριτική θεώρηση των Προηγμένων Μετρήσεων Μουσικής Ακουστικότητας (Advanced Measures of Music Audiation, 1989)» και απευθύνεται στους φοιτητές του Τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής και κάθε ενδιαφερόμενο (εκπαιδευτικό μουσικής, μουσικό, κλπ.). Φοιτητές όλων των κατευθύνσεων είναι ευπρόσδεκτοι. To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αναγνωστήριο (Α' Είσοδος) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. 
Στο σεμινάριο αφού γίνει μια σύντομη επισκόπηση σε σύγχρονες μεθόδους Διδασκαλίας της Μουσικής Εκπαίδευσης, θα γίνει αναφορά στη Θεωρία της Μουσικής Μάθησης (Music Learning Theory) του Edwin Gordon, στις μετρήσεις μουσικής δεκτικότητας και τη σημαντική συμβολή του ίδιου στη ποσοτική έρευνα. Ειδικότερα θα αναλυθεί η Δοκιμασία Advanced Measures of Music Audiation (Gordon, 1989) και θα γίνει περιγραφή της έρευνας που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της ερευνήτριας σε 1315 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Πάτρα και στα Ιωάννινα. Από την ανάλυση της μέτρησης, προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα για τη μουσική εκπαίδευση που οδηγούν σε συζήτηση για το πως ο Gordon κατασκεύασε τις μετρήσεις.