Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Νικολούζος: Ζήτημα ημερών είναι η μεταφορά των σκουπιδιών απ΄ τους Παξούς

Σκουπίδια
11 Ιανουαρίου 2018 / 12:53
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πράσινο φως από το Δήμαρχο Κέρκυρας, περιμένει ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, ώστε να ξεκινήσει

τη διαδικασία αποσυμφόρησης του νησιού από τα σκουπίδια επτά μηνών που παραμένουν εκεί, αν και θα έπρεπε να βρίσκονται στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. 
Ο Δήμαρχος Παξών, μιλώντας στην "Ενημέρωση" για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη συσσώρευση 600 τόνων και την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σπ. Ασπιώτη, ανέφερε ότι έχει εξαντληθεί η δυνατότητα του νησιού να κρατήσει άλλο τα απορρίμματά του, όπως του είχε ζητηθεί για τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σπ. Βλαχόπουλο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας επικαλέστηκε ένα απλήρωτο ποσό 20.000 € που οφείλεται στο Σύνδεσμο Καθαριότητας από τον Δήμο Παξών. «Το ποσόν δεν είναι δύσκολο να πληρωθεί, ωστόσο ο Σύνδεσμος Καθαριότητας δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του» σημείωσε ο Σπ. Βλαχόπουλος.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παξών, η ροή των απορριμμάτων προς την Κέρκυρα είναι προβληματική εδώ και δύο χρόνια, που έχουν ξεκινήσει τα μεγάλα προβλήματα με το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. «Υπο κανονικές συνθήκες» λέει, «χρειαζόμαστε ένα δρομολόγιο το μήνα (15 κοντέινερ). Στους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο, ίσως να χρειαζόμαστε και δύο». 

Στο Μαράσλειο

Αυτή η αντιπαράθεση, οδήγησε το Δήμαρχο Παξών στο γραφείο του Δημάρχου Κέρκυρας στο Μαράσλειο, προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Ο Κώστας Νικολούζος, ωστόσο δήλωσε ότι δεν γνώριζε τα όσα ειπώθηκαν από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Παξών ότι είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει η μεταφορά των σκουπιδιών από τους Παξούς στην Κέρκυρα.
Μιλώντας στην "Ενημέρωση" ο Δήμαρχος Κέρκυρας σχολίασε: «Πράγματι τον είχαμε παρακαλέσει να τα κρατήσει το διάστημα που επικρατούσε μια ασφυκτική κατάσταση στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και είχε δείξει κατανόηση. Άποψή μου είναι ότι οφείλουμε να τα πάρουμε και θα τα πάρουμε οπωσδήποτε. Έστω και λίγα- λίγα, ακόμα και αν είναι σάπια, θα τα επεξεργαστούμε όπως και τα άλλα».  
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Δήμαρχο Παξών, χρειάζεται να μισθώσει πλοίο για τουλάχιστον τέσσερα δρομολόγια, ώστε να μεταφερθούν οι 600 τόνοι συσσωρευμένων απορρίμματων από τους Παξούς στην Κέρκυρα.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.