Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βιβλία από τα παιδιά μας… «Για τα παιδιά μας»

Νοσοκομείο Κέρκυρας
05 Ιανουαρίου 2018 / 13:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με «βαρβάτο» χερικό ξεκίνησε η νέα χρονιά για την δράση συγκέντρωσης βιβλίων από το σωματείο «Για τα παιδιά μας»

σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά εξήντα πέντε παιδικά βιβλία παραδόθηκαν στο σωματείο λίγες ώρες μετά την έναρξη του νέου έτους, γεγονός που ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του σωματείου η πρόεδρος Γενοβέφα Χειμαριού, ευχαριστώντας τους συμπολίτες μας για την πρόσφορα των βιβλίων, τα οποία προορίζονται για τον εμπλουτισμό της υπό διαμόρφωση παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης που πρόκειται να στεγαστεί σε αίθουσα του ΓΝΚ στην είσοδο του νοσοκομείου.
Μιλώντας στην «Ενημέρωση» η Γ. Χειμαριού, ενημέρωσε σχετικά με την πορεία της δράσης καθώς και τις μελλοντικές κινήσεις του σωματείου ώστε να ενημερωθεί ακόμα περισσότερος κόσμος.
«Η δράση αυτή είναι μια συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΚ και τον κ. Κωσταγιόλα, επίκουρο καθηγητή του Ι. Π. και την ομάδα του, που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά και πολύ πριν την ημερίδα που είχαμε εμείς τον Νοέμβριο. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συλλογή είκοσι πέντε βιβλίων, τα οποία παραδώσαμε κατά τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που κάναμε  στο Νοσοκομείο».
 
Δύο  βιβλιοθήκες στο Νοσοκομείο
 
Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του σωματείου, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας πρόκειται να στεγαστούν μελλοντικά δύο δανειστικές βιβλιοθήκες: «Να διευκρινίσουμε εδώ ότι η συνεργασία μας και η δράση του σωματείου αφορά μόνο την παιδική δανειστική βιβλιοθήκη. Η άλλη βιβλιοθήκη θα είναι για ενηλίκους και θα περιέχει μεταξύ άλλων και αρχεία του νοσοκομείου, πάντα όμως με τη συνεργασία του κ. Κωσταγιόλα και του Ι. Πανεπιστημίου».
Η κ. Χειμαριού υπογράμμισε ότι ως σωματείο θα κάνουν κι άλλες δράσεις μέσα από τις οποίες θα συγκεντρώνουν βιβλία. «Σίγουρα η βιβλιοθήκη θέλει πάρα πολλά βιβλία και πολύ χρόνο ακόμα. Μετά  τις γιορτές θα ενημερώσουμε μαθητές και γονείς και επίσης σκοπεύουμε να έρθουμε σε επαφή με παιδικούς συγγραφείς και με εκδοτικούς οίκους».
«Σύντομα θα γίνει η μελέτη της κάτοψης καθώς και η διαμόρφωση και η δημιουργία του χώρου που θα στεγαστεί η βιβλιοθήκη. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί το κόστος, ωστόσο υπάρχει ήδη ένας χορηγός από πλευράς σωματείου» μας πληροφόρησε.   «Είναι όλοι καλοδεχούμενοι» υπογράμμισε, ενώ απηύθυνε ευρύ κάλεσμα σε άλλα σωματεία και συλλόγους είτε να συνεργαστούν μαζί τους, είτε και να μαζέψουν βιβλία μόνοι τους ως σύλλογοι-σωματεία. «Σημασία έχει να ολοκληρωθεί η παιδική δανειστική βιβλιοθήκη του ΓΝΚ. Μπορεί εμείς να πήραμε πρώτοι την πρωτοβουλία όμως δεν είναι αποκλειστικότητα η δράση αυτή» τόνισε κλείνοντας.
Τα σημεία συγκέντρωσης των παιδικών βιβλίων μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα Facebook του Σωματείου «Για τα παιδιά μας»