Λ. Κονιόρδου: Στο Δήμο θα παραχωρηθεί το Art Cafe

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Πινακοθήκη του Δήμου επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου κατά την παραμονή της στη Κέρκυρα το διήμερο 05 & 06 Δεκεμβρίου,

08
Δεκεμβρίου / 2017

στο πλαίσιο εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, εκτός της Υπουργού συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Μουζακίτη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας Λ. Παγκράτης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τ. Ρηγάκου και η Δ/ντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Δ. Ζερνιώτη.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η διαχείριση μέρους της ανατολικής πτέρυγας των Παλαιών Ανακτόρων, όπου στεγάζεται η Πινακοθήκη.
Σύμφωνα με όσα δεσμεύτηκε η υπουργός, δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση Γερουλάνου για την παραχώρησή του χώρου του -γνωστού σε όλους-  “Art Café” στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων  - Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.Α.) και με  την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης,  θα παραχωρηθεί στο Δήμο.
Ως εκ τούτου, ο χώρος θα συνεχίζει να φιλοξενεί δραστηριότητες της Πινακοθήκης με περιοδικές εκθέσεις, εικαστικές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές δράσεις, που θα την αναδείξουν σε ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή του τόπου.
 

ΔΩΡΑ ΚΑΜΟΝΑΧΟΥ