Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα στο Δημαρχείο Κέρκυρας

Μαράσλειο
30 Nov 2017 / 13:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εθιμοτυπική επίσκεψη στον αναπληρωτή Δημάρχου, Γιώργο Παντελιό, λόγω της απουσίας του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου στα Γιάννενα για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ,

έκανε σήμερα το πρωί η πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα Céline Pendariés, συνοδευόμενη από την πρόξενο της Γαλλίας στην Κέρκυρα Ροζαντένια Καραμούτσου. Η συνάντηση έγινε στο Μαράσλειο.

Η κ.  Pendariés  και ο κ. Παντελιός συζήτησαν διεξοδικά για τις σχέσεις φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και ειδικότερα την Κέρκυρα με τη Γαλλία, ενώ η πρόξενος ευχαρίστησε το Δήμο για τη στήριξη που προσφέρει, όποτε χρειαστεί, στους  Γάλλους  τουρίστες  και κατοίκους του νησιού. Από την πλευρά του, ο κ. Παντελιός αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του Δήμου με το προξενείο και ειδικότερα την πρόξενο, τονίζοντας πως η συνεργασία αυτή μπορεί να διευρυνθεί με διάφορες δράσεις σε πολλά πεδία, όπως είναι ο πολιτισμός κ.α.

Η κ.  Pendaries πρότεινε την αδελφοποίηση της Κέρκυρας με δήμο της Γαλλίας, ενώ ο κ. Παντελιός την ενημέρωσε για την απόφαση του Δικτύου Καποδίστρια να διερυνθεί με πόλεις που συνδέονται με τον Ιωάννη Καποδίστρια, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση το Παρίσι.
Τέλος,  ο κ. Παντελιός ενημέρωσε την πρόξενο για θέματα που την ενδιέφεραν, όπως είναι ο τουρισμός,  η οικονομία και οι υποδομές της Κέρκυρας, καθώς και οι προτεραιότητες του Δήμου.