Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βελτίωση στο νόμο για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες - μέσα & τα Διαπόντια

Φωτεινή Βάκη
24 Nov 2017 / 09:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Νομοτεχνική βελτίωση σχετικά για τις θαλάσσιες συγκοινωνιακές ανάγκες των μικρών νησιών, εισήγαγε ο Υπουργός Ναυτιλίας, με πρόταση της βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη

ΑΘΗΝΑ. Η νομοτεχνική βελτίωση αφορά στο άρθρο του νομοσχεδίου, σχετικά με τις προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και σε φορείς του δημόσιου τομέα για τις θαλάσσιες συγκοινωνιακές ανάγκες των μικρών νησιών.
 
Η Φ. Βάκη είχε ζητήσει την τροποποίηση της διάταξης, ώστε να μην αφορά μόνον δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων αλλά και μικρά νησιά που δεν αποτελούν αυτόνομους δήμους, όπως τα Διαπόντια Νησιά. «Το πρόβλημα των ατελέσφορων σταδίων δρομολόγησης πλοίων βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων το αντιμετωπίζουν και τα Διαπόντια Νησιά» είχε επισημάνει.
 
Το αίτημα της βουλευτή έγινε αποδεκτό και έτσι με τη συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση, εντάσσονται στις θετικές του διατάξεις και τα μικρά νησιά που δεν αποτελούν αυτόνομους δήμους.

Επισημαίνεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο («Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις») και συγκεκριμένα σε τροπολογία που εισήχθη χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, εισήχθη διάταξη για τη δημιουργία Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων, που θα υπάγονται στους δήμους, για τις περιοχές όπου δεν υπάρχουν Λιμενικά Ταμεία, με σκοπό τη διαχείριση «ορφανών» λιμενικών εγκαταστάσεων.
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.