Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή στον Πλάντραφο για τον ΑΟΚΚ

Σούπερ Λιγκ
23 Nov 2017 / 14:47
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟΚΚ συνεχίζει την προετοιμασία του για το κυριακάτικο εντός έδρας ματς κόντρα στον Ολυμπιακό,

με την προπόνηση πλέον να γίνεται στο ανανεωμένο προπονητικό κέντρο στον Πλάντραφο του Ποταμού. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έγιναν εργασίες στον χλοοτάπητα και η ομάδα είχε «μετακομίσει» για προπονήσεις στα Γαζάτικα, που είναι σε πιο μακρινή απόσταση από τον Πλάντραφο, αλλά δόθηκε το πράσινο φως αφού όλα ήταν έτοιμα και επέστρεψε στην κυρίως βάση της στον Ποταμό.
Η προετοιμασία συνεχίζεται με τον Αλ. Βοσνιάδη να προσπαθεί να δώσει στους παίκτες του και την ψυχολογία (που την έχουν βέβαια μετά το 1-1 με τη Λαμία), αλλά και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό που θα έρθει στο νησί μόνο για τη νίκη.
Μετά τον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την ήττα της Τετάρτης στη Λισσαβώνα από τη Σπόρτινγκ και με δεδομένο ότι είναι έναν βαθμό πίσω από την κορυφή, η ομάδα του Πειραιά έχει στόχο το πρωτάθλημα και θα είναι πολύ δυνατή στο κυριακάτικο ματς.
Ξέρει πολύ καλά ο Μακεδόνας τεχνικός του ΑΟΚ, ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν την καλύτερη επιθετική γραμμή στο πρωτάθλημα και πρέπει εκεί να σταματήσει τους αντιπάλους, ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού «μπάζει από παντού» και εκεί σκέφτεται να χτυπήσει στην κόντρα.
Το θετικό είναι ότι σε φουλ ρυθμούς προπονείται και ο Τουράμ, που πιθανόν θα είναι μια λύση, έστω και από τον πάγκο για τον ΑΟΚ αν το κρίνει ο προπονητής, ενώ σίγουρα προβληματίζεται για τις τρεις αναγκαστικές απουσίες λόγω τιμωριών των Γκόμεζ, Σοϊλέδη και Μπαλάφα.
Αυτή τη βδομάδα, πέραν του συνηθισμένου προγράμματος στην προπόνηση, οι ασκήσεις τακτικής έχουν την τιμητική τους, και σωστά, αφού δεν παίζει με οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά με την ομάδα που τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια, αλλά και η πλέον «ακριβή» στην Ελλάδα με μεγάλο μπάτζετ και ηχηρά ποδοσφαιρικά ονόματα.
Η ΕΠΟ όρισε διαιτησία από τη Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) και συγκεκριμένα διαιτητής θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, με βοηθούς τους  Κ. Μερκενίδη και Κ. Νικολαϊδη, ενώ 4ος ορίστηκε ο  Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας).
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια