Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λευκάδα: Συνελήφθησαν 15 μετανάστες και ο Έλληνας διακινητής

lefkadapress
23 Nov 2017 / 12:56

ΛΕΥΚΑΔΑ. Δεκαπέντε μετανάστες, όλοι άνδρες, Πακιστανικής καταγωγής χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ο Έλληνας διακινητής τους συνελήφθησαν ξημερώματα από τους άνδρες του Λιμενικού της Λευκάδας,

και ενώ είχαν επιβιβαστεί σε ταχύπλοο σκάφος με στοιχεία “ΙΩΑΝΝΗΣ” Τ.Π 1138 Ε” (φωτο), περίπου πέντε ναυτικά μίλια ΒΔ της Λευκάδας, ανοιχτά του Κάστρου δηλαδή. Οι 15 μετανάστες είχαν φτάσει στο Κάστρο προκειμένου να τους παραλάβει ο Λ.Σ κυβερνήτης του σκάφους  και διακινητής προκειμένου να τους μεταφέρει στην Ιταλία. Η αξιολόγηση των πληροφοριών και η σωστή παρακολούθηση από πλευράς Λιμενικού είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των παραπάνω ενώ είχαν μπει στο σκάφος το οποίο ακόμη δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Να σημειωθεί ότι το σκάφος είχε μεγάλες μηχανές κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 65 ναυτικά μίλια την ώρα. Η ετοιμότητα των ανδρών του Λιμενικού ήταν αυτή  που εμπόδισε  τη διαφυγή του σκάφους.

Οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στο Λιμεναρχείο Λευκάδας. Από νωρίς το πρωί τους επισκέφθηκαν δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης . Πριν από λίγο μεταφέρθηκαν από το “Βοήθεια στο σπίτι” κουβέρτες και στρώματα ενώ ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής που ήταν στο Λιμεναρχείο μαζί με τον αντιδήμαρχο, Κώστα Σέρβο,  δήλωσε στο lefkadapress: ” Και εγώ και ο αντιπεριφερειάρχης βρεθήκαμε από νωρίς το πρωί στο Λιμεναρχείο αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για τους μετανάστες. Από πλευράς του δήμου προτάθηκε να μεταφερθούν σε χώρο στο Πνευματικό Κέντρο αλλά δεν χρειάστηκε. Τους έχουμε φέρει στρώματα και κουβέρτες ενώ το μεσημέρι η Αντιπεριφέρεια θα τους φροντίσει με φαγητό . Οτιδήποτε άλλο χρειαστεί μέχρι να φύγουν από την Λευκάδα θα τους το παρέχουμε σε συνεργασία και με το Λιμεναρχείο”  . 

Ο διακινητής Λ.Σ αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στους Λιμενικούς και πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα όπως και οι 15 μετανάστες.

Πηγή: lefkadapress.gr