Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοινή επιστολή Περιφέρειας Ηπείρου & Δήμου Ιωαννιτών για το Π. Δ. Παμβώτιδας στο Υπ. Περιβάλλοντος

Παμβώτιδα
22 Nov 2017 / 13:01

Ζητούν να συμπεριληφθούν οι προτάσεις της Περιφέρειας και του Δήμου στο Προεδρικό Διάταγμα για το κανονιστικό πλαίσιο και την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας

Κοινή επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, απέστειλαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης Παμβώτιδας.
Σε αυτή αναφέρουν τη σημασία που έχει για την περιοχή η θεσμοθέτησή του, ζητούν όμως παράλληλα να συνοδευτεί από την υιοθέτηση των προτάσεων που έχουν καταθέσει τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.
Σε δηλώσεις τους σήμερα οι κ.κ. Καχριμάνης και Μπέγκας, έκαναν γνωστό ότι έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση πριν τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος.

«Ακούσαμε με ικανοποίηση στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ηπείρου τον κ. Φάμελο να ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας μέχρι το τέλος του έτους. Έχουμε εκφραστεί υπέρ της ολοκλήρωσης αυτού του ‘‘εργαλείου’’ για την προστασία αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής ωστόσο, επειδή έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις στη διάρκεια της διαβούλευσης, τόσο από το Δήμο όσο και από την Περιφέρεια, με κοινή μας επιστολή ζητάμε αρχικά να ληφθούν υπόψη και φυσικά να υπάρξει μια συνάντηση σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο πριν την κατάθεση του Προεδρικού Διατάγματος προς ψήφιση», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

«Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε την θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας, αλλά αυτό πρέπει να έχει σχέση με τα πραγματικά δεδομένα γύρω από τη λίμνη. Πρέπει να ακουστούν οι φωνές Περιφέρειας και Δήμου αλλιώς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση θα είναι εκ του πονηρού και σίγουρα όχι για το καλό της Παμβώτιδας. Το τονίζω αυτό υπό τον φόβο να αλλαχτεί το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος», επισήμανε από τη μεριά του ο κ. Καχριμάνης.