Κώστας Παυλίδης: Η άμεση καταγραφή των ζημιών είναι επιβεβλημένη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την φυσική καταστροφή, προτίθεται να καταβάλλει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης,

13
Νοεμβρίου / 2017

όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη θεομηνία της 11 Νοεμβρίου που στοίχισε τη ζωή σε έναν 57χρονο άνδρα, και προκάλεσε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές: «Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους κατοίκους της Λευκίμμης για την αναπάντεχη φυσική καταστροφή που προέκυψε από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή. Η κινητοποίηση του Δήμου, της Περιφέρειας, της πολιτικής προστασίας, της τοπικής κοινότητας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και όλων των άλλων υπηρεσιών ήταν άμεση και αποτέλεσε ευτυχώς  καταλυτικό παράγοντα στην αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων οδηγώντας στη σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης. Γι’ αυτό τον λόγο, μέσα στη δύσκολή κατάσταση που δημιουργήθηκε, αξίζουν συγχαρητήρια στους αρμόδιους.

Ο ανεμοστρόβιλος άφησε πίσω του σοβαρές υλικές ζημιές τόσο σε δημόσιες υποδομές όσο και σε ιδιωτικές και επαγγελματικές περιουσίες. Η άμεση καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα τεχνικά συνεργεία είναι επιβεβλημένη, ώστε να ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την πλήρη αποκατάστασή τους.

Θέλω εκ νέου να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους κατοίκους της Λευκίμμης και να τους διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλω μαζί με όλους τους συναρμόδιους κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη φυσική καταστροφή».

Χριστίνα Γκερέκου