Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έξι φωτιές σε εξέλιξη στην Κέρκυρα

Φωτιά
04 Nov 2017 / 11:49
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από το Βορρά ως το Νότο επιχειρεί αυτήν ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αντιμετωπίζοντας έξι εστίες ταυτόχρονα.

Η μεγαλύτερη από αυτές εκδηλώθηκε στις 12:20 μμ στις Σινιές, όπου έχει ήδη κάψει πέντε στρέμματα ελαιοδέντρων. Στην περιοχή βρίσκονται επτά οχήματα της Πυροσβεστικής
Περίπου την ίδια ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στους Γιαννάδες-Λιβάδι Ρόπα, όπου βρίσκεται όχημα της πολιτικής προστασίας και ένα όχημα της Πυροσβεστικής. Η φωτιά ελέγχεται.
Μικρότερες εστίες έχουν επίσης εκδηλωθεί στο Βαλανιό, που βρίσκονται δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, στο Σκριπερό, όπου βρίσκεται ένα όχημα, στα Μωραΐτικα ένα όχημα και άλλο ένα όχημα στον Κάβο.  

Νεότερη ενημέρωση (18:00)

Υπό μερικό έλεγχο έχει θέσει η Πυροσβεστική τη φωτιά στις Σινιές, ενώ νωρίς το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες εστίες στους Ραχτάδες και στους Δουκάδες.
Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το πρωί σε Γιαννάδες, Σκριπερό, Βαλανιό, Μωραΐτικα και Κάβο έχουν σβήσει.

Νεότερη ενημέρωση (21:00)

Όλα οι εστίες έχουν σβήσει, πλην αυτής των Δουκάδων που έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής, σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για καύση αγροτικών υπολοιμάτων, που ξεφεύγει από τον έλεγχο και εξελίσσεται σε πυρκαγιά, απειλώντας περιουσίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι οι πολίτες πρέπει να εκτελούν τέτοιου είδους εργασίες με όλες τις προφυλάξεις που επιβάλλεται.
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.