Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον δάγκωσε και τον έστειλε στο νοσοκομείο, γι΄ αυτό μηνύθηκε ο διαδηλωτής!

Ένωση Αστυνομικών
14 Οκτωβρίου 2017 / 09:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωσή της, το Σάββατο το μεσημέρι, η τοπική Ένωση Αστυνομικών παρεμβαίνει στη δημόσια συζήτηση που έτσι κι αλλιώς διεξάγεται λόγω της δίωξης εναντίον διαδηλωτή. Η υπόθεση αφορά στην αντίδραση πολιτών να παρουσιάσει η NCH Capital την επένδυσή της στον Ερημίτη, στο Επιμελητήριο τον Δεκέμβριο του 2014.

Η Ένωση Αστυνομικών με την ανακοίνωσή της, που υπογράφουν πρόεδρος και γ. γραμματέας, Μποζίκης και Κοκαβέσης, διατείνεται ότι ο διαδηλωτής δάγκωσε την αστυνομικό τόσο που τον έστειλε στο νοσοκομείο!  
Η ανακοίνωση: Τις 3-12-2014 αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία έξωθεν του Εμπορικού Επιμελητήριου για την αποτροπή εισόδου πολιτών στο χώρο αυτού, κατά την εκτέλεση των νομίμων καθηκόντων του, υπέστη σοβαρή σωματική βλάβη εκ λυσσαλέου  ανθρωπίνου δήγματος. Ο αστυνομικός αυτός νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Κερκύρας και άσκησε το νόμιμο δικαίωμά του, να αιτηθεί την ποινική δίωξη του υπεύθυνου για τον τραυματισμό του. Την  ουσία της υπόθεσης και το άδικο ή μη αυτής, θα την κρίνουν πλέον τα αρμόδια Δικαστήρια. 
          Σεβόμαστε τη συλλογική διαμαρτυρία του οποιουδήποτε κοινωνικού ή πολιτικού υποκειμένου, στο βαθμό όμως που δεν καταστρατηγεί κατοχυρωμένα δικαιώματα και δικαιώματα άλλων και δη του εκτελούντος καθήκοντος εκ του νόμου, σε βάρος της σωματικής του  ακεραιότητας και του δικαιώματος του  στην εργασία. Υπενθυμίζουμε την επικίνδυνη και δύσκολη αποστολή των αστυνομικών για την διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους. Στην αποστολή τους αυτή οι πολίτες συχνά αγνοούν  ή θέλουν να αγνοούν ότι ασφάλεια και ελευθερίες πρέπει να συνυπάρχουν και να συνοδοιπορούν, στα πλαίσια όμως της νομιμότητας και χωρίς να θίγεται ο πυρήνας του ενός δικαιώματος σε βάρος άλλου.
        Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κερκύρας καταδικάζει τον κοινωνικό εκφοβισμό που επιχειρείται με τα ανωτέρω δημοσιεύματα σε βάρος εν γένει των αστυνομικών αλλά και σε βάρος  του εν λόγω αστυνομικού – θύματος  με   την  καλλιέργεια πολιτικού και πολωτικού συνδικαλιστικού κλίματος, ενόψει της εν εξελίξει ποινικής υπόθεσης. Η χρήση γενικευμένης  έννοιας, όπως αυτής της αστυνομικής βίας, απάδουν στην συγκεκριμένη περίπτωση. 
        Επίσης τονίζει ότι από το μέγεθος της κοινωνικής ισχύος που έχει κάποιος λόγω της κοινωνικής του θέσης, απορρέει ο κοινωνικός του ρόλος  και επακόλουθα η μορφή της εκδηλούμενης συμπεριφοράς του, η οποία πρέπει να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που θέτει μία πολιτισμένη κοινωνία και η πολιτεία, πόσο περισσότερο στην  περίπτωση ομαδικής διαμαρτυρίας. 
         Η  Ένωσή μας και τα μέλη μας διδάσκονται να σέβονται απόλυτα τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των  πολιτών και διαβεβαιώνουμε ότι  είμαστε οι πρώτοι που αναντίρρητα θα αντιδράσουμε σε οποιοδήποτε περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας εις βάρος του οποιουδήποτε, εφόσον πράγματι συνέβη.-