Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραδιά μουσικής δωματίου στην Αναγνωστική Εταιρεία

Beethoven
06 Οκτωβρίου 2017 / 14:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας διοργανώνει βραδιά μουσικής δωματίου με έργα L.V BEETHOVEN, F. LISZT, J. BRAHMS, P.HINDEMITH.

Θα παίξουν: Andrea D’ Alonzo Πιάνο, Stella Degli Esposti Βιόλα, Έλενα –Σοφία Ζήβα Βιολοντσέλο, Αριάννα Ζήβα Βιολί.
      Η   εκδήλωση   θα   πραγματοποιηθεί  στην  αίθουσα   εκδηλώσεων  της Εταιρίας  στις 13 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30.
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα συντελεστών

Andrea d’Alonzo
Γεννημένος το 1993, αποκτά το δίπλωμα (Master) στο πιάνο το 2012 µε άριστα και ειδική μνεία, µε καθηγήτρια την Valeria Cantoni, στο Conservatorio της Bologna. Το 2015 αποκτά επίσης το πτυχίο του μαθηματικού στο πανεπιστήμιο της Bologna. 
Έχει κερδίσει πρώτα βραβεία στο διαγωνισμό “Nuovi Orizzonti” του Arezzo, στο βραβείο “Felice Luigi Magone” της Bologna και στο διαγωνιστώ “G. Alberghini” (τομέας μουσικής δωματίου). Έχει ειδικευτεί στην ερμηνεία του πιάνου μέσα από σπουδές µε τους καθηγητές Cappello, Kledzik, Gelenbe, Howard, Maurizzi, Miodini και Zilberstein. Από το 2013 εργάζεται σαν συνεργαζόμενος πιανίστας στο Conservatorio της Bologna, συμμετέχοντας, πέρα από την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, στην σύσταση συνόλων μουσικής δωματίου και σύγχρονης μουσικής.

Stella degli Esposti
Γεννημένη στην Bologna το 1992, ξεκινά τις σπουδές βιολιού σε ηλικία επτά ετών. Αποκτά το δίπλωμα (bachelor) στην βιόλα με άριστα και ειδική μνεία, με τον καθηγητή Antonello Farulli, στο Conservatorio της Bologna. Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους ειδικεύεται στην ερμηνεία της βιόλας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Bruno Giuranna, στην Ακαδημία “Walter Stauffer” της Cremona. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ορχήστρας “Cherubini” υπό τη διεύθυνση του Riccardo Muti. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα Masterclass με τους A. Farulli, J. Kussmaul, B. Westphal, D. Waskiewicz, G. Marangoni.
Το 2015 κερδίζει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό “8. Concorso Internazionale Città di Treviso” στον τομέα σύγχρονης μουσικής και το 2017 το Ειδικό Βραβείο Lions Club του “Premio Alberghini” μαζί με τον πιανίστα Andrea D’Alonzo, στον τομέα μουσικής δωματίου. Ενεργή σε ensemble μουσική δωματίου, συμμετέχει σε διάφορες ορχήστρες, όπως η Orchestra da Camera της Imola, η Filarmonica del Teatro Comunale της Bologna, η Filarmonica del Teatro la Fenice της Βενετίας, η Orchestra Giovanile Italiana, το Collegium Musicum (Bologna) και η Orchestra Galilei (Fiesole).
Από το 2013 είναι η πρώτη βιόλα της νεανικής ορχήστρας Senzaspine της Bologna. Το 2015 γίνεται η πρώτη βιόλα της Orchestra Nazionale dei Conservatori italiani. Στις 18 Οκτωβρίου 2015 παρουσιάζεται ως σολίστρια με την Ορχήστρα του Conservatorio της Bologna, ερμηνέυοντας το έργο του Gustav Holst “Lyric Movement”, στο Teatro Manzoni της Bologna.

Έλενα Σοφία Ζήβα
Γεννήθηκε στη Ρώµη το 1994. Άρχισε τις σπουδές βιολοντσέλου το 2002 στην Κέρκυρα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γιάννη Τουλή. Το 2014 συμπληρώνει τον κύκλο του τριετούς πτυχίου (Bachelor) στο βιολοντσέλο µε καθηγητή τον Riccardo Martinini µε άριστα, και το 2017 αποκτά το διετές δίπλωνα (Master) µε άριστα και ειδική µμνεία µε καθηγητή τον Antonio Mostacci, στο Conservatorio “G.B. Martini” της Bologna.
Έχει πάρει μαθήματα από τους Mario De Secondi, Michele Chiapperino, Giacinto Caramia, Anne Gastinel, Francesco Parazzoli, Francesco Dillon. Έχει ειδικευτεί σε σπουδές βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου µε τους Enrico Dindo, Miklós Perényi, Xavier Gagnepain, Yves Savary, Andres Lopez, Pierpaolo Maurizzi και Kolja Lessing, το Quartetto Prometeo, και τους Andres Lopez και Umberto Clerici. 
Από το 2014 συνεργάζεται σε projects σύγχρονης μουσικής µε τους Cristina Landuzzi, Paolo Aralla και Francesco Carluccio μέσω του Conservatorio της Bologna.  Από το 2006 έως το 2012 συμμετείχε στη Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου και από το 2009 έως το 2012 στη Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (Παλαιά). Από το 2013 συμμετέχει στη νεανική ορχήστρα “Senza Spine” της Bologna και το Collegium Musicum της Bologna. 
Συμμετείχε στον θερινό κύκλο 2017 του “Tiroler Festspiele” στο Erl της Αυστρίας, για την παρουσίαση της τετραλογίας του R. Wagner.

Αριάννα Ζήβα
Γεννήθηκε στη Ρώμη το 1996. Αρχίζει σπουδές βιολιού το 2003 µε τον Σπύρο Γκικόντη, καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Το 2013 γίνεται δεκτή στο Conservatorio “Licinio Refice” του Frosinone, µε καθηγητή τον Alessandro Asciolla, από όπου αποκτά το πτυχίο της (Bachelor) το 2016. Το ίδιο έτος γίνεται δεκτή στον διετή πειραματικό κύκλο βιολιού στο Conservatorio “Benedetto Marcello” της Βενετίας, µε καθηγητή τον Paolo De Rossi. 
Έχει διατελέσει μαθήτρια των Vasile Belusca, John Maida, Georg Mönch, Ilya Grubert και Eliot Lawson σε διάφορα θερινά Masterclass στην Ιταλία, Ελλάδα και Γερμανία. Έχει παίξει σε διάφορες ιταλικές αίθουσες συναυλιών (Εθνικό Θέατρο της Ρώμης, Θέατρο Όπερας της Ρώμης, Θέατρο Malibran της Βενετίας) µε διευθυντές ορχήστρας όπως οι Jader Bignamini, Roberto De Maio, Vincenzo Bolognese, Francesco Negroni, Francesco Fiore, Fabrizio Ventura, Gian Luigi Zampieri και Maurizio Dini Ciacci. Από το 2007 έως το 2010 συνεργάστηκε µε την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Τον Φεβρουάριο του 2016 γίνεται δεκτή στη Νεανική Ορχήστρα του Θεάτρου της Όπερας στη Ρώμη, όπου συμμετέχει μέχρι σήμερα. Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε µε την πιο πάνω ορχήστρα στο project Opera Camion.