Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια

Ιωάννης Καποδίστριας
25 Σεπτεμβρίου 2017 / 11:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Κέντρο UNESCO του Ιονίου, σε συνεργασία με την Μητρόπολη και συνδιοργανωτές φορείς την Π.Ι.Ν. το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Δήμο, τον Δικηγορικό Σύλλογο το ΤΕ.Ε., την Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας Ιονίων Νήσων, οργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια με θέμα:

 « Το πρότυπο του Ιωάννη Καποδίστρια ως Δρόμος και ως Τρόπος, για το σήμερα και το αύριο» Πνευματικό Κέντρο Ιεράς  Μητροπόλεως Ακαδημίας 2 την Τρίτη 26/9/2017 και  ώρα 7:30  μ.μ. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος:
Γεώργιος Παπαθανασόπουλος, Δημοσιογράφος: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο πνευματικής και πολιτικής ηγεσίας για το σήμερα».
Σοφία Μωραΐτη, Διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α., ιστορικός ερευνήτρια. «Ο Ι. Καποδίστριας και η παιδεία. Από την Δημόσια Σχολή της Τενέδου στο Οικοτροφείο της Αίγινας».
Γεώργιος Σκλαβούνος, Ιστορικός ερευνητής: Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει το 1821. Εποποιία της Λευκάδας 1807 - Σύναξη Οπλαρχηγών στην  Κέρκυρα, Πάσχα  του 1819.
Το μνημόσυνο στον Κυβερνήτη                                  
Το Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Κυβερνήτη θα τελεστεί, κατά τα καθιερωμένα, εκεί όπου είναι θαμμένος ο Κυβερνήτης, στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας, στις 27/9 ημερομηνία της δολοφονίας του. Το Μνημόσυνο θα πλαισιώσει το τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής της Χορωδίας της Κέρκυρας υπό την διεύθυνση του κ. Μιχάλη Καποδίστρια.