Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Κέρκυρα και Ιόνια Νησιά

πυρκαγιά Κέρκυρα
22 Αυγούστου 2017 / 12:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Και σήμερα Τρίτη 22-08 εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Κέρκυρα και Ιόνια Νησιά, συγκαταλέγονται στη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Μεσσηνίας, Ηλείας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Ρόδο, Κω, Λέρο, Κάλυμνο, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας: 

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Όσοι από τους συμπολίτες μας βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών παρακαλούνται να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς: Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».