Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επόμενος σταθμός της έκθεσης «Oltremare» η Κροατία

«Oltremare»
17 Αυγούστου 2017 / 12:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους τόπους της Αδριατικής και του Ιονίου θα ταξιδέψει η έκθεση «Oltremare» που φιλοξενήθηκε στις Αλευραποθήκες του Παλαιού Φρουρίου από τις 10 έως και τις 16 Αύγουστου . Για το όμορφο αποτέλεσμα συνεργάστηκαν οι καλλιτέχνες: Amina Konate Visintin, Andrea Valleri, Sofia Valleri και Ηλίας Βαλάρης.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν, θα ταξιδέψουν από το Παλαιό Φρούριο  στη  Βενετία με σκοπό να στηθούν και πάλι στην Κροατία. Πρόκειται για εκθέματα ζωγραφικής, γλυπτικής, και χαρακτικής τεσσάρων καλλιτεχνών που συνεχώς ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες διατηρώντας πάντα το ατομικό τους προφίλ.  Σημείο αναφοράς των καλλιτεχνών πέρα από την αφοσίωση στην τέχνη, υπήρξε και η φίλια τους, που γεννήθηκε με αφορμή την ίδια ρίζα των επιθέτων τους (Βάλεα).
Τα έργα του Andrea Valleri, καθηγητή Ελληνικής φιλοσοφίας, είναι γλυπτά και πίνακες με κεντρικό θέμα τη γραφή και το  λόγο. Η προσέγγιση της τέχνης τους,  αποτελεί μια πρωτότυπη διανοητική και πνευματική περιπέτεια με απαραίτητη προϋπόθεση να την πλησιάσουμε με πνεύμα ελεύθερο και χωρίς  προκαταλήψεις.
Η Sofia Valleri  και κόρη του Andrea ασχολείται με τη «Νeopop». Μια τεχνική που ως στόχο έχει να οδηγήσει το κοινό της ένα βήμα πιο πέρα από τον κλασσικό μοντερνισμό.  Η Amina Konate, μια νέα Κενυάτισσα που ζει στην Κροατία εργάζεται ως πιανίστρια και συμμετέχει στην έκθεση, ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες συνθέσεις κολάζ που κάνει επάνω στο πρόσωπο της.
Τέλος ο Ηλίας Βαλάρης, κερκυραίος καλλιτέχνης και καθηγητής στην Kαλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας, μας μύησε σε μια πρωτότυπη τεχνική γλυπτών που σχηματίζουν λέξεις. Την εκάστοτε λέξη που επιλέγει, την αποτυπώνει με τον δικό του τρόπο την «σπάει και την αναδομεί» αρκετές φόρες πριν από το τελικό αποτέλεσμα.
 Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μικρότεροι ηλικιακά επισκέπτες της έκθεσης αντιλαμβάνονταν πιο εύκολα την «λέξη» αυτή. Επίσης οι διαφορετικές τεχνοτροπίες (μονοτυπίες, χαρακτικά, πήλινα, και μεταλλικά γλυπτά) δένουν απόλυτα μεταξύ τους και κρατούν τον επισκέπτη σε «εγρήγορση».

Δείτε φωτογραφίες εδώ