Έκθεση ζωγραφικής Λέανδρου Αρβανιτάκη και Αγγελικής Σελλά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάζεται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη η Έκθεση Ζωγραφικής του Λέανδρου Αρβανιτάκη, μέλους της Διεθνούς Ένωσης Ζωγράφων με το Στόμα και το Πόδι, και της Αγγελικής Σελλά, η οποία κατάγεται από την Κέρκυρα.

23
Aυγούστου / 2017

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:00, στην αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων της Πινακοθήκης.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου 2017.
 
Ώρες επίσκεψης: 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77, 49132 Κέρκυρα,
Τηλ.: 26610 41085, Fax: 26610

Ο Λέανδρος Αρβανιτάκης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια.  Από το 1974 διαμένει μόνιμα στην Αθήνα.
Από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική. Συνέχισε πάντοτε να ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο του, μελετώντας παράλληλα το έργο μεγάλων ζωγράφων. Σπούδασε Ναυπηγική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών. Ακολούθησε το επάγγελμα του Ναυπηγού-Μηχανολόγου Μηχανικού και έλαβε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήριο του ζωγράφου Ηλία Σάλαρη.
Ένα τροχαίο ατύχημα το 1991 του προκάλεσε τετραπληγία. Από το 1998 όμως άρχισε να ασχολείται συστηματικά πλέον με την εικαστική δημιουργία, ζωγραφίζοντας με το στόμα. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ζωγράφων με το Στόμα και το Πόδι. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Κύπρο και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Σελλά. Ζει και εργάζεται στο Παλαιό Φάληρο. Αγαπημένα του θέματα είναι η ανθρώπινη μορφή, θαλασσογραφίες, εμπνευσμένες κυρίως από τη θέα του σπιτιού του, τοπία, και νεκρές φύσεις.

Η Αγγελική Σελλά γεννήθηκε στον Πειραιά.  Έζησε και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο, οι γονείς της όμως κατάγονται από τους Περουλάδες Κέρκυρας.
Με τη ζωγραφική ασχολείται από την παιδική της ηλικία. Σε ηλικία 12 ετών έλαβε τα πρώτα μαθήματα δι’ αλληλογραφίας από τη σχολή ABC, και αργότερα μαθήτευσε κοντά στο ζωγράφο Ηλία Σάλαρη. Σπούδασε Γραφιστική στην Ανωτέρα Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών των ΤΕΙ Αθηνών.

Εργάζεται ως γραφίστρια και διατηρεί δικό της Δημιουργικό Γραφείο στο Παλαιό Φάληρο, ενώ παράλληλα ασχολείται με καλλιτεχνικές κατασκευές και κατασκευή κοσμημάτων.

Η ζωγραφική της καλύπτει όλο το φάσμα της θεματολογίας, με έμφαση στη φύση και το περιβάλλον. Είναι παντρεμένη με το ζωγράφο Λέανδρο Αρβανιτάκη. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.