Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους συμβασιούχους καθαριότητας

συμβασιούχοi καθαριότητας
28 Ιουλίου 2017 / 14:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατεπειγόντως καλεί σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόεδρος Μαρία Μουζακίτη την Παρασκευή το απόγευμα στις 19:00

επειδή απαιτείται η άμεση λήψη σχετικής απόφασης για την απασχόληση προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στην υπηρεσία καθαριότητας με νέες συμβάσεις, σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4479/2017, (για λόγους υγείας). Εισηγητής θα είναι ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος.

Τι προβλέπει ο νόμος

Ο νόμος προβλέπει ότι μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31.3.2018, οι οικείοι Ο.Τ.Α. δύνανται, με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απασχολούν στις αντίστοιχες θέσεις όσους παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές, μέχρι τις 7.6.2017, εφόσον:

α. Συντρέχει εξαιρετικός λόγος δημόσιας υγείας, που επιβάλλει την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων του προηγούμενου εδαφίου, κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, οι οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα.

β. Έχει ληφθεί απόφαση σύστασης νέων οργανικών θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 ή έχει υποβληθεί αίτημα κάλυψης υφιστάμενων ήδη οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες αυτές.

Η παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανωτέρω εξαιρετικές προϋποθέσεις δεν εμπίπτει στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004 (A΄134), δεν μεταβάλλει το χαρακτήρα της σχέσης εργασίας βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές και δεν προσμετράται στην ειδική βαθμολόγηση της εμπειρίας, που προβλέπεται στο πέμπτο εδάφιο της πρώτης παραγράφου.