Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση με τον Αν. Φωστιέρη διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κέρκυρας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ
31 Μαρτίου 2024 / 10:12
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρόεδρος του συνδέσμου, Αντζελα Γεωργοτά, αφού τον προλόγισε και έκανε αναφορά στο έργο του και στην επίδραση της ποίησής του, έδωσε το λόγο στον ποιητή, ο οποίος μίλησε, εκπροσωπώντας την ποιητική γενιά του ΄70, για το έργο και τη ζωή του και διάβασε ποιήματά του μέσα από διαλογικές αναφορές ανατρέχοντας σε βασικά θεματικά μοτίβα της ποιητικής του, όπως ο θάνατος και ο χρόνος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κέρκυρας  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, διοργάνωσε την Παρασκευή 29/03 στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου, εκδήλωση με προσκεκλημένο τον ποιητή και βασικό εκπρόσωπο της ποιητικής Γενιάς του ΄70, Αντώνη Φωστιέρη. Η πρόεδρος του συνδέσμου, Αντζελα Γεωργοτά, αφού τον προλόγισε και έκανε αναφορά στο έργο του και στην επίδραση της ποίησής του, έδωσε το λόγο στον ποιητή, ο οποίος μίλησε, εκπροσωπώντας την ποιητική γενιά του '70, για το έργο και τη ζωή του και διάβασε ποιήματά του μέσα από διαλογικές αναφορές ανατρέχοντας σε βασικά θεματικά μοτίβα της ποιητικής του, όπως ο θάνατος και ο χρόνος. Ακολούθησε διάλογος με το κοινό με συντονίστρια την Αν. Γεωργοτά και εμβόλιμες απαγγελίες ποιημάτων από τον ίδιο τον ποιητή. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η μαθήτρια του 1ου Γελ, Σταματίνα Βασιλάκη που ερμήνευσε φωνητικά και μουσικά δύο ποιήματα του Φωστιέρη, που η ίδια μελοποίησε για την εκδήλωση, ενώ δύο έξοχα έργα ζωγραφικής-πορτρέτα του ποιητή φιλοτέχνησε ειδικά για την εκδήλωση η μαθήτρια του 1ου Γελ, Ζερμπιώνη Μελίνα. Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους οι καθηγητές του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. του Ιονίου Παν/μίου, κύριοι Κεντρωτής Γεώργιος και Λέτσιος Βασίλης. Ειδικότερα, ο κος Κεντρωτής διάβασε αποσπάσματα κριτικής για τον τιμώμενο ποιητή και αγαπημένα του ποιήματα από την συλλογή του Φωστιέρη "Σκοτεινός Έρωτας", ενώ ο κος Λέτσιος μίλησε για τους μελετητές και τους μεταφραστές του Φωστιέρη, ως ερμηνευτές της ποίησής του, από την αρχή της ποιητικής του πορείας (1970) μέχρι σήμερα (2023), αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του ποιητικού του έργου.

  Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κέρκυρας ευχαρίστησε τον Αντώνη Φωστιέρη για την τιμή της παρουσίας του κοντά μας και που μας πρόσφερε λίγο από το καταφύγιο της Ποίησης σε δύσκολους καιρούς.

ΦΩΤΟ@ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.