Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία μεταπτυχιακών φοιτητών της κατεύθυνσης Τζαζ

συναυλία Πολύτεχνο
10 Φεβρουαρίου 2017 / 17:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται συναυλία μεταπτυχιακών φοιτητών της κατεύθυνσης Τζαζ στο Πολύτεχνο.

Επιβλέπων καθηγητής: Δήμος Δημητριάδης.
Πρόγραμμα συναυλίας:
20.00, Markos Chaidemenos, "All Alone"
Στη συναυλία αυτή ο Μάρκος Χαϊδεμένος θα ερμηνεύσει προσωπικές συνθέσεις καθώς και διασκευές απο γνωστά jazz standards. Στον σόλο αυτοσχεδιασμό του επιλέγει να κινηθεί στον χώρο της μοντέρνας Jazz αξιοποιώντας όμως στοιχεία της παραδοσιακής. Με έντονες επιρροές από Bill Evans, Keith Jarrett, Aaron Goldberg και Brad Mehldau ανακαλύπτει και μας παρουσιάζει τον προσωπικό του ήχο.
Συμμετέχει ο Ντίνος Μάνος
21.10, Χριστίνα Συριοπούλου, "Passages"
Kάθε κομμάτι που έχει επιλεγεί σε αυτό το προτζεκτ είναι ένα ¨πέρασμα¨ –μέσω προσωπικών καταγραφών/στίχων που ενσαρκώνουν αληθινές ιστορίες- διαφορετικών ηχοχρωμάτων, ή παραλλαγών της αρμονίας και του ρυθμού- και συνθέτουν την προσωπική της διαδρομή επάνω στη Jazz.
Στο The Collective suite (based on Nick Drake's "Riverman") η Χριστίνα θα παρουσιάσει την πρώτη της μεγάλη σύνθεση, καταγεγραμμένη μέσα από μελωδίες που προέκυψαν από καταγραφές ονείρων και διαδρομές του ασυνείδητου, σε μια ατέρμονη αναζήτησης της ροής, με το "βλέμμα" στραμμένο σε αυτό που δεν παύει να επιστρέφει.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κοντραφούρης πιάνο, Μάνος Ταβλάκης κιθάρα, Ορέστης Κρικώνης βιολί, Νίκος Κυπριώτης τρομπέτα, Βικτωρ Φιλιπποπολίτης άλτο σαξόφωνο, Στέλιος Μήχας τρομπόνι, Bernardo Sacconi κοντραμπάσο, Thomas de Visser drums.
22.20, Ορέστης Κρικώνης, "Βlue Violin - Voyage through time"
Μια περιπλάνηση στο χρόνο και στα χρώματα της jazz, με όχημα το βιολί… Ένα ταξίδι με σημαντικούς σταθμούς, από το swing μέχρι την post-bop εποχή…
Σύσταση ορχήστρας Πιάνο (Μάρκος Χαϊδεμένος, Φωνή (Χριστίνα Συριοπούλου, Βιολι (Ορέστης Κρικώνης),Kοντρ/σσο (Βernardo Sacconi), Tρομπέτα (Νίκος Κυπριώτης, Nτραμς (Κώστας Δημητρίου).
ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ Σχολεμβούργου 39, είσοδος Νέου Φρουρίου