Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μεικτή χορωδία Αχαράβης στην Λεμεσό της Κύπρου

ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΧΑΡΑΒΗΣ
20 Nov 2023 / 10:30
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν έργα του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γ. Σεφέρη και Άγγελου Σικελιανού, με τη συνοδεία της συμφωνιέττας του Άρη Λεμεσού καθώς και τραγούδια ποικίλου περιεχομένου και προέλευσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μεικτή χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης» συμμετείχε στο Η΄ Ευρωπαϊκό Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου στις 13 και 14 Νοεμβρίου. Το φεστιβάλ έλαβε χώρα στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού με πρωτοβουλία της Χορωδίας Άρης Λεμεσού και υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν έργα του Μίκη Θεοδωράκη  σε ποίηση Γ. Σεφέρη και Άγγελου Σικελιανού, με τη συνοδεία της συμφωνιέττας του Άρη Λεμεσού καθώς και τραγούδια ποικίλου περιεχομένου και προέλευσης. Τη διεύθυνση της χορωδίας Αχαράβης είχε η μαέστρος Αγάθη Κοσκινά.

«Η χορωδία επέστρεψε συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς η παραμονή στη Μεγαλόνησο περιλάμβανε επίσκεψη στα κατεχόμενα εδάφη της Λευκωσίας και σε ιστορικούς τόπους  όπου το παρελθόν της Κύπρου συμπλέκεται με αυτό της χώρας μας. Η φιλοξενία ήταν θερμή και άψογη και ελπίζουμε να ανταποδώσουμε επάξια το κάλεσμα στο δικό μας νησί.»

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.