Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Χορωδίας «Θωμάς Φλαγγίνης» στην Σερβία (video)

ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΗ ΦΙΛΙΑ
17 Nov 2023 / 10:52
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η συναυλία ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό με θέμα: «Προς τιμή των προγόνων για το μέλλον των παιδιών»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ανεμομύλου με την Μικτή Χορωδία Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης» ταξίδεψε στη Σερβία για να λάβει μέρος σε δύο συναυλίες στα πλαίσια της Ελληνο-Σερβικής φιλίας με τίτλο «Προς τιμή των προγόνων για το μέλλον των παιδιών».

Η συναυλία ήταν ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης τίμησαν τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη για την συμβολή του στην αλληλεγγύη και φιλία μεταξύ του ελληνικού και σέρβικου λαού.

Την προετοιμασία της χορωδίας «Θωμάς Φλαγγίνης» επιμελήθηκε ο μαέστρος  Ανδρέας Γκούσης και τις συναυλίες διηύθυνε και έπαιξε πιάνο ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης. Συμμετείχαν οι σολίστ Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σπύρος Δουκάκης, Έλενα Ρίστοβα και ο Παντελής Κοντός. Επίσης στο μπουζούκι ο Δημήτρης Λίβανος και στο πιάνο η Σύλβια Παππά.

H πρώτη συναυλία έγινε στο Ποζάρεβατς το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και η δεύτερη στη Νις τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση ήταν φιλανθρωπική. Τα χρήματα από την αγορά εισιτηρίων θα διατεθούν για την ολοκλήρωση της κατασκευή παιδικού και νεανικού εκπαιδευτικού camp που ξεκίνησε η Αγία Σερβία στην Κέρκυρα.

Δείτε το βίντεο

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.