Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η τέχνη ως μαχόμενη μαρτυρία» στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ
04 Οκτωβρίου 2023 / 20:15
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, φιλοξενεί την αναδρομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τίτλο «Η τέχνη ως μαχόμενη μαρτυρία».

Η έκθεση έκανε εγκαίνια την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, θα κρατήσει έως τις 3 Δεκεμβρίου και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κερκυραϊκό κοινό το έργο ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα.

Την επιμέλεια της έκθεσης και το κείμενο του καταλόγου υπογράφει η Έλενα Χαμαλίδη, Ιστορικός Τέχνης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στον κατάλογο της έκθεσης περιλαμβάνονται επίσης κείμενα του Γιάννη Ψυχοπαίδη από τα βιβλία του Νυχτερινό ταξίδι. Μικρά κείμενα πάνω στην τέχνη (1998) και Άστατος καιρός. Μικρά κείμενα για την τέχνη (2019).

Σύντομες Πληροφορίες

Εγκαίνια: Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 & ώρα 7:00 μ.μ.

 Χώρος: Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)

Διάρκεια: 04/10 – 03/12/2023

Κατάλογος έκθεσης: Διατίθεται

Γενική είσοδος: 3€ - Ενιαίο εισιτήριο με Τμήμα Μόνιμης Έκθεσης

Ελεύθερη είσοδος: ανήλικοι έως και 17 ετών, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί, ξεναγοί, ΑΜΕΑ (όλοι οι παραπάνω, με επίδειξη αντίστοιχης ταυτότητας)

Επικοινωνία: 26610 48690 - [email protected]

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.