Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γέμισαν το Δημοτικό Θέατρο τα «Ανθρώπων Έργα» της Λίνας Νικολακοπούλου

Λίνα Νικολακοπούλου
05 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:30

Συναυλία - αφιέρωμα στην κορυφαία στιχουργό και ποιήτρια - Συνδιοργάνωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συναυλία-αφιέρωμα «Ανθρώπων Έργα», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (04/09) στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, η μεγάλη στιχουργός και ποιήτρια Λίνα Νικολακοπούλου.

Η διοργάνωση απότελεσε μια συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Κέρκυρας.  Πριν την έναρξη της συναυλίας, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.

Το πρόγραμμα ερμήνευσε φωνητικά η εξαιρετική τραγουδίστρια Ιωάννα Βλάχου με τη Γυναικεία και Παιδική Χορωδία του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας, την οποία διηύθυνε η Όλγα Κουτσούκαλη. Η βραδιά είχε έντονο βαλκανικό χρώμα καθώς συμμετείχε η Μπάντα Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη, ένα έθνικ συγκρότημα που αποτελείται από χάλκινα πνευστά. Στο πιάνο ακούσαμε τον Ιωάννη Κούρκουλο.

Οι μουσικοί κατάφεραν να αποδώσουν τα κομμάτια με πολύ ενδιαφέρων τρόπο. Στις ενορχηστρώσεις δόθηκε έμφαση στην μπάντα χάλκινων πνευστών, στοιχείο το οποίο ανέδειξε τα τραγούδια συνθετών όπως ο Goran Bregovic. Επιπλέον η χορωδία προσέδωσε συναισθηματικό βάθος και πραγμάτωνε αντιθέσεις στις δυναμικές, όσον αφορά το διάλογο της με την τραγουδίστρια.

Η συναυλία ήταν απολαυστική για το κοινό και οι μουσικοί τίμησαν πραγματικά το έργο της Λίνας Νικολακοπούλου.