Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση «Παναγιώτης Ποταγός-Μεταξύ ουρανού και γης» στις Νυμφές

Θεατρική Παράσταση
01 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:44

Το έργο βασίστηκε στην ερευνητική εργασία του Νίκου Δημήτριου Μάμαλου, την οποία σκηνοθέτησε και επεξεργάστηκε δραματουργικά ο Σπύρος Σουρβίνος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία παρουσιάστηκε στις Νυμφές την Πέμπτη 31/08, η θεατρική παράσταση για τον βίο και την πολιτεία του μεγάλου Έλληνα εξερευνητή Παναγιώτη Ποταγού. Η παράσταση υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Κέρκυρας «Ο Μωριάς» και το Πολιτιστικό Σύλλογο Νυμφών, υπό την αιγίδα του Δήμου βόρειας Κέρκυρας. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού βόρειας Κέρκυρας Θεόδωρος Μαυρωνάς και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Παναγιώτα Τζαννέ.

Το έργο βασίστηκε στην ερευνητική εργασία του Νίκου Δημήτριου Μάμαλου, την οποία σκηνοθέτησε και επεξεργάστηκε δραματουργικά ο Σπύρος Σουρβίνος. Επιπλέον ο Μάνθος Δαμίγος πλαισίωσε μουσικά την παράσταση με πρωτότυπες συνθέσεις του. Η ιστορία του Παναγιώτη Ποταγού είχε ειδικό ενδιαφέρον για την τοπική κοινότητα, καθώς ο περιηγητής πέρασε τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής του στις Νυμφές. Ωστόσο, συγκεντρώθηκαν θεατές από όλη την Κέρκυρα και η κεντρική πλατεία του χωριού είχε γεμίσει από πολύ νωρίς.

Η παράσταση κατάφερε να αναδείξει με πολύ όμορφο τρόπο την προσωπικότητα και τη ζωή του Παναγιώτη Παταγού και στο τέλος, ηθοποιοί και συντελεστές καταχειροκροτήθηκαν από το όρθιο κοινό.