Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εικαστική Έκθεση των Cacao Rocks & Γιώργου Μέγκουλα

Cacao Rocks
10 Αυγούστου 2023 / 22:14

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της έκθεσης είναι ότι σε κάποια από τα έργα μπορεί να δει κανείς συνεργασία πατέρα και γιου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε στις 08/08 η εικαστική έκθεση των Cacao Rocks και Γιώργου Μέγκουλα, από την Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας. Το πρωινό πριν την πολυαναμενόμενη έκθεση, οι δύο καλλιτέχνες και η επιμελήτρια της έκθεσης Κατερίνα Κοσκίνα συμφώνησαν να μιλήσουν μαζί μας και να μοιραστούν μερικές από τις σκέψεις τους πάνω στην έκθεση. O Cacao Rocks ή Ιάσονας Μέγκουλας είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους-street artists,  έργα του οποίου έχουν παρουσιαστεί σε πινακοθήκες και μουσεία παγκοσμίως. Ο Γιώργος Μέγκουλας είναι επίσης ένας πολυγραφότατος γλύπτης που χαίρει διεθνούς εκτίμησης. Έργα του μπορεί να βρει κανείς σε όλο τον κόσμο αλλά και σε δημόσιους χώρους στην Κέρκυρα. Η κ. Κατερίνα Κοσκινά είναι Ιστορικός της Τέχνης και Μουσειολόγος και επιμελήθηκε την εν λόγω έκθεση με πολύ όμορφο τρόπο.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της έκθεσης είναι ότι σε κάποια από τα έργα μπορεί να δει κανείς συνεργασία πατέρα και γιου. Πάνω σε κάποια παλαιότερα γλυπτά του πατέρα Γιώργου Μέγκουλα, ζωγράφισε ο γιος Cacao Rocks δίνοντάς τους και πάλι ζωή. Στον Κήπο του Λαού μπορεί να δει κανείς για παράδειγμα το έργο, «Ψάρι» το οποίο δημιουργήθηκε το 1982 από το Γιώργο Μέγκουλα με αφορμή τη ρύπανση της θάλασσας και αναζωογονήθηκε χρωματισμένο με το ιδιαίτερο στυλ του Cacao Rocks το 2017. Εκτίθενται επίσης έργα από την προσωπική εργασία των δύο καλλιτεχνών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας μας, οι δύο καλλιτέχνες μιλούσαν με σεβασμό ο ένας για το έργο του άλλου και ο Cacao Rocks σημείωνε πολύ συχνά πως είναι έντονα επηρεασμένος από την τέχνη του πατέρα του. Η κ. Κοσκινά επισημαίνει πως στην έκθεση μπορεί να παρατηρήσει κανείς τη συνύπαρξη του «παγκόσμιου στοιχείου», το οποίο εκφράζεται μέσα από τα γλυπτά του Γιώργου Μέγκουλα, με το «ελληνικό» που με ξεχωριστό και πρωτοποριακό τρόπο εκφέρει ο Cacao Rocks. Η διαφορά αυτή είναι που κάνει τη συνεργασία μεταξύ τους ξεχωριστή και θα είναι ένας από τους παράγοντες που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου για την έκθεση τις επόμενες μέρες.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΗΣ

ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΗΣ