Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση Ζωγραφικής και Ψηφιακής Τέχνης Ειρήνης Μάνδυλα- Alexis Ruiz Mandyla

Ειρήνη Μάνδυλα
10 Αυγούστου 2023 / 20:34

Στα πλαίσια της έκθεσης έγινε παρουσίαση έργων στα οποία οι δύο καλλιτέχνες, μητέρα και γιος, αξιοποιούν διαφορετικές τεχνικές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 2/8 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και ψηφιακής τέχνης της κυρίας Ειρήνης Μάνδυλα και του κυρίου Alexis Ruiz Mandyla στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας. Τα εγκαίνια τελέστηκαν με έντονο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο από πολύ νωρίς είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της εταιρείας ώστε να δει και να συζητήσει με τους καλλιτέχνες για τα έργα.

Η κυρία Μάνδυλα έχει παρουσιάσει και άλλες φορές τις δημιουργίες της στην Κέρκυρα, στα πλαίσια ομαδικών και ατομικών εκθέσεων. Έχει συμμετάσχει επίσης σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Μαδρίτη, στην οποία έζησε για πολλά χρόνια, εργαζόμενη στην ελληνική πρεσβεία. Εκεί διδάχτηκε από καταξιωμένους ζωγράφους όπως ο Javier Zorilla, ο Nina Navarro κ.α. Είναι μέλος διάφορων καλλιτεχνικών συλλόγων στη Μαδρίτη όπως ο AEDA, Tres Cantos και Alcobendas. Ο Alexis Ruis Mandyla είναι ένας νέος καλλιτέχνης και αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε έκθεση. Ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη όπου είναι επίσης μέλος των παραπάνω συλλόγων.

Στα πλαίσια της έκθεσης έγινε παρουσίαση έργων στα οποία οι δύο καλλιτέχνες, μητέρα και γιος αξιοποιούν διαφορετικές τεχνικές. Από τη μία οι υδατογραφίες με θεματολογία από την φύση, εμπνευσμένες από την ισπανική και κερκυραϊκή ύπαιθρο, της κυρίας Ειρήνης Μάνδυλα και από την άλλη έργα ζωγραφισμένα με χρήση ψηφιακών μέσων από τον κύριο Ruiz Mandyla. Ο τελευταίος αντλεί ιδέες από μια πληθώρα θεμάτων, όπως διάφορες μυθολογικές παραδόσεις, συνδυάζοντας τις με μία ζωηρή φαντασία. Στα εγκαίνια τον είδαμε να εξηγεί με πάθος στο κοινό ένα ένα τα έργα του. Μιλώντας μας για αυτά, εξήγησε πως κάθε έργο κρύβει μια ιστορία και αυτή την ιστορία προσπαθεί να μοιραστεί με μία εικόνα.

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό έως τις 10 Αυγούστου, 19.00-21.00. Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την στήριξη της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας.

ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΗΣ