Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ανώτατες Μουσικές Σχολές της Γερμανίας δυο σπουδαστές του Ωδείου Κέρκυρας

ΩΔΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
08 Αυγούστου 2023 / 11:48

Πέτυχαν την εισαγωγή τους μετά από εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ωδείου Κερκύρας και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής συγχαίρουν τους σπουδαστές του Ωδείου, Σπυρίδωνα Γρίμα και Πάτρικ Νικόλαο Φαρούγγια για την εισαγωγή τους, μετά από εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις, σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γερμανίας.

Ο τουμπίστας Σπυρίδωνας Γρίμας [τάξη Αναστάσιου (Σάκη) Μυρώνη] θα φοιτήσει στη Στουτγάρδη (HochschulefürMusikundDarstellendeKunstStuttgart) με καθηγητή τον Stefan Heimann, ενώ ο τρομπονίστας Πάτρικ – Νικόλαος Φαρούγγιας [τάξη Σπύρου Φαρούγγια] θα φοιτήσει στην Νυρεμβέργη (Hochschule für Musik Nürnberg) με καθηγητή τον Uwe Schrodi

Ευχόμαστε ολόψυχα στους σπουδαστές του Ωδείου μας καλή πρόοδο στις σπουδές τους και μια λαμπρή καλλιτεχνική σταδιοδρομία.

 

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας 

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΑΔΗΣ                                  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΗΚΟΣ

 

 Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 ΚΙΜΩΝ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 

Ο Σπυρίδωνας Γρίμας ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στην Φιλαρμονική Ένωση  Καποδίστριας, όπου και ξεκίνησε να παίζει τούμπα με καθηγητές τους Γεώργιο Ραρή και Σπύρο Θύμη στην Παλαιά Φιλαρμονική. Το 2017 εγγράφηκε στο Ιόνιο Ωδείο στην τάξη τούμπας του Γεώργιου Ραράκου και από το 2020 βρίσκεται πλέον στην τάξη του Αναστάσιου Μυρώνη στο Ωδείον Κερκύρας. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και σεμινάρια εντός των φιλαρμονικών έχοντας κερδίσει το πρώτο βραβείο του ετήσιου μουσικού διαγωνισμού στην Φιλαρμονική Καποδίστριας στα πρώτα του χρόνια. Το 2018 έλαβε το πτυχίο αρμονίας στο Ωδείο Κερκύρας και από το 2020 είναι φοιτητής στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Ο Πάτρικ – Νικόλαος Φαρούγγιας γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 2005. Έκανε τα πρώτα μαθήματα πιάνου με την Ελένη Νταφέκα σε ηλικία 9 ετών και τρομπονιού σε ηλικία 11 ετών με τον Σπύρο Φαρούγγια. Φοιτά στην τάξη τρομπονιού (Γ’ Ανωτέρα) του Σπύρου Φαρούγγια στο Ωδείο Κερκύρας. Είναι μέλος της μαθητικής ορχήστρας Underground και της ΕΛΣΟ.Από το 2018 συμμετέχει στα εργαστήρια «Τα Χάλκινα της ΚΟΑ» και έχει παρακολουθήσει μαθήματα τρομπονιού με τους καθηγητές, Άγγελο Κρητικό (Βαμβέργη), Henning Wiegräbe (Στουτγκάρδη) Czaba Wagner (Μόναχο), Lukas Gassner (Μόναχο) και Uwe Schrodi (Μόναχο).

Είναι κάτοχος του Α’ Βραβείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της UNESCO 2022.

 

ΦΩΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ:ΩΔΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ