Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα «Open Disco Party» στην Κάτω Πλατεία

ΜΠΑΝΤΙΝΑ
01 Αυγούστου 2023 / 09:14
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Από τη Μπαντίνα της Παλαιάς και τους Boom Box Collective

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη μορφή ενός ανοικτού μουσικού party είχε η φετινή θερινή συναυλία της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) που πραγματοποιήθηκε στην Κάτω Πλατεία την Δευτέρα 31 Ιουλίου, όπως άλλωστε φανέρωνε και ο τίτλος της, «Open Disco Party».

Επρόκειτο για την συναυλία που είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της δραματικής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί και στην Κέρκυρα από τις μεγάλες πυρκαγιές.

Το πρόγραμμα της βραδιάς άνοιξε με τη γυναικεία Χορωδία «Κορυφώ» η οποία ερμήνευσε έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, υπό τη διεύθυνση της Ράνιας Δακανάλη.

Ακολούθως, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, οι 100 και πλέον νεαροί μουσικοί της Μπαντίνας της Παλαιάς Φιλαρμονικής συνέπραξαν με το νεανικό μουσικό συγκρότημα «Boom Box Collective», αποτελούμενο από τους Αγγελική Γκίνη (τραγούδι), Ράνια Δακανάλη και Εύα Καργιοφύλλη (φωνητικά), Βασίλη Παγκράτη (πιάνο), Γιώργο Χονδρογιάννη (τρομπέτα), Θεόφιλο Βλάχο (τρομπόνι), Γιώργο Λαμπρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), Κώστα Καφαράκη (ηλεκτρικό μπάσο) και Παύλο Γαλάνη (drums).

Ερμήνευσαν επιλογές κατάλληλα διασκευασμένων δημοφιλών τραγουδιών της disco, της pop, της rock και της κινηματογραφικής μουσικής, από τους ABBA και τον Michael Jackson, έως τους Queen και τον Γιώργο Κατσαρό. Αναλυτικότερα, η Μπαντίνα ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, sountracks από τις ταινίες Rocky και Mission Impossible, επιλογές μελωδιών των Queen κ.ά. Το κοινό διασκέδασε χορεύοντας και τραγουδώντας με τις επιλογές των «Boom Box Collective» που περιλάμβαναν τραγούδια όπως τα Mamma Mia, Fame, Gimme Gimme, Bang Bang και πολλά άλλα. Τέλος, μαζί με την Μπαντίνα, ερμήνευσαν τα Proud Mary και Y.M.C.A.

Με τη συναυλία αυτή συνεχίστηκε ο κύκλος θερινών εκδηλώσεων της Παλαιάς Φιλαρμονικής που άνοιξε με τη συναυλία της Μαθητικής και της Νεανικής Ορχήστρας στις 21 Ιουνίου, για να ακολουθήσουν εκείνες του Συνόλου Κρουστών και της Συμφωνικής Ορχήστρας στις 9 και 15 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Επόμενη εκδήλωση της Παλαιάς Φιλαρμονικής είναι η καθιερωμένη συναυλία του Μουσικού της Σώματος στην Άνω Πλατεία στις 10 Αυγούστου, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που εθιμικά πλαισιώνουν τους εορτασμούς για τον πολιούχο του νησιού, Άγιο Σπυρίδωνα.

 

ΦΩΤΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».