Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Μουσείο Σολωμού γέμισε μουσικές σε μια γιορτή για την Ημέρα της Μουσικής «Παρέα με την Ξανθούλα»

Μουσείο Σολωμού
26 Ιουνίου 2023 / 14:14

Σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική Παιδαγωγική στο Σχολείο και στην Κοινότητα» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών). Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 Ημέρα Μουσικής, το Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας – Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική Παιδαγωγική στο Σχολείο και στην Κοινότητα» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, γιόρτασαν την Ημέρα Μουσικής μαζί με τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που γέμισαν τον χώρο του μουσείου και έλαβαν μέρος στο μουσικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Παρέα με την Ξανθούλα».

Υπενθυμίζεται ότι η δράση ήταν βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Διονυσίου Σολωμού σε μελοποίηση Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου. Στόχος ήταν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τους στίχους του Σολωμού και τη μουσική του Μάντζαρου μέσω της εμπλοκής τους σε μουσικές –και όχι μόνο– δραστηριότητες, αξιοποιώντας τη μοναδική ευκαιρία για δημιουργία, διασκέδαση, γνώση αλλά και επικοινωνία που δίνεται μέσα από τη μουσική πράξη.

Η δράση διήρκησε 2 ώρες και η συμμετοχή καθώς και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων επιβεβαίωσαν την ανάγκη για τέτοιες διοργανώσεις και την αξία τους τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τους επισκέπτες κάθε ηλικίας που εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί. Σχεδιασμός και επιμέλεια: Ναυσικά-Μαρία Φρόνιμου, επιμελήτρια Μουσείου Σολωμού, Ζωή Διονυσίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Μουσικών Σπουδών , Διευθύντρια του ΠΜΣ «Μουσική Παιδαγωγική στο σχολείο και στην Κοινότητα» Μαρία Ζαρκάδα, ΜΑ, εκπαιδευτικός μουσικής. Τη δράση υποστήριξαν οι φοιτητές του τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου: Γιάννης Γκόλφης, Θωμαή Θεοχαροπούλου, Γιάννης Μπάγιος, Νίκος Μπακλωρης, Μαρία Μπαμπλή, Βιολέττα Μπάρλα, Σοφία Σαπέρα,Βασιλική Τσιριγώτη. Ευχαριστούμε όλες και όλους τους συντελεστές για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης, καθώς χωρίς αυτούς το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κυρία Ζωή Διονυσίου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής και Διευθύντρια του ΠΜΣ «Μουσική Παιδαγωγική στο Σχολείο και στην Κοινότητα» για την πολύτιμη συνεργασία και όλη την υποστήριξη, και την κυρία Μαρία Ζαρκάδα MA Μουσικής Παιδαγωγικής για την πολύτιμη συμβολή στον σχεδιασμό και την οργάνωση της δράσης . Ευχαριστούμε όλες τις συμμετέχουσες και όλους τους συμμετέχοντες, μέλη και μη της κερκυραϊκής κοινωνίας για την υποστήριξή τους και τη δυνατότητα που μας παρείχαν να προτείνουμε ένα Μουσείο ανοιχτό στην κοινότητα.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα ΜΜΕ για την πάντα θερμή υποστήριξή τους! Ευχαριστούμε θερμά του Χορηγούς Επικοινωνίας μας Ερτ Κέρκυρας και Κύμα FM 90,3