Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβολή της ταινίας «Fahrenheit 451» στο Πολύτεχνο

Κινηματογραφική Λέσχη Μετείκασμα
06 Μαΐου 2023 / 15:13

"Η ταινία διαδραματίζεται σε μια ελεγχόμενη κοινωνία σε ένα καταπιεστικό μέλλον, όπου η κυβέρνηση στέλνει πυροσβέστες για να καταστρέψουν όλα τα βιβλία, ώστε να αποτρέψουν την επανάσταση και τη σκέψη"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Κινηματογραφική Λέσχη Μετείκασμα). Πριν 90 χρόνια (10 Μαΐου 1933) οι Ναζί έκαψαν με τελετουργικό τρόπο όσα βιβλία και έντυπα θεώρησαν «αντιγερμανικά», δηλαδή όλα τα μη αρεστά βιβλία στην ιδεολογία τους, ή τα προερχόμενα από μη αρεστούς συγγραφείς, προτάσσοντας την ανάγκη για κάθαρση της γερμανικής γλώσσας και λογοτεχνίας και για τον εξαγνισμό της Γερμανίας από την παρακμή και στην ηθική διαφθορά!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μετείκασμα, εις μνήμη των 90 χρόνων από το ολοκαύτωμα των βιβλίων στη Ναζιστική Γερμανία, παρουσιάζει την δυστοπική δραματική ταινία του François Truffaut «FAHRENHEIT 451», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Ray Bradbury, που εκδόθηκε το 1953.

Η ταινία διαδραματίζεται σε μια ελεγχόμενη κοινωνία σε ένα καταπιεστικό μέλλον, όπου η κυβέρνηση στέλνει πυροσβέστες για να καταστρέψουν όλα τα βιβλία, ώστε να αποτρέψουν την επανάσταση και τη σκέψη.

Θα προβληθεί την Τρίτη 9 ΜΑΪΟΥ και ώρα 21:30 στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ (οδός Σχολεμβούργου).

Η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ