Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασφυκτικά γεμάτος ο Ναός του Αγίου Γεωργίου στην συναυλία της Συμφωνικής «Μίκης Θεοδωράκης» (video)

Ναός Αγίου Γεωργίου
03 Απριλίου 2023 / 13:30

Το φιλόμουσο κοινό παρακολούθησε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με έργα A. Dvorak, Μ. Θεοδωράκη, Η. Γκογκίδη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ). Με αισθήματα επιβλητικότητας και έντονου συναισθηματισμού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το ντεμπούτο της Συμφωνικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Π. Φρούριο. 







Το φιλόμουσο κοινό της Κέρκυρας γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, παρακολουθώντας ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με έργα A.Dvorak, Μ. Θεοδωράκη, Η. Γκογκίδη με κορωνίδα της χθεσινής συναυλίας, το έργο του T. Dubois «Οι Εφτά Τελευταίοι Λόγοι Του Χριστού».
 




Στο πρώτο μέρος, με μουσικό στόμφο απέδωσαν οι μουσικοί Ανδρέας Καρβούνης, Μυρτώ Λειβαδιώτη, Isabell Weschka το «Terzetto» του A.Dvorak, ενώ παράλληλα, επιτυχημένη κρίθηκε από το χειροκρότημα του κόσμου, η Α’ Πανελληνία Εκτέλεση του έργου του Μαέστρου μας «Εδέμ».

Οι σολίστ της συναυλίας, Ρόζα Πουλημένου, Γιάννης Χριστόπουλος, Σωτήρης Τριάντης, με τη συνοδεία του Φ.Σ. Camerata Vocalis, απέδωσαν με χαρακτηριστική λεπτομέρεια και εκφραστικότητα το καθ’όλα απαιτητικό έργο του T.Dubois, με χαρακτηριστική στιγμή τη δωρική είσοδο της χορωδίας, κράζοντας ‘’Σταυρώστε τον’’, την ειρωνεία των Τενόρων ‘’Αν είσαι εσύ Ο Χριστός’’, και το ‘’Τέλος’’ που επέβαλαν τα κρουστά με την επιβολή του σεισμού.

Το  Δ.Σ., ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας για τη παραχώρηση του Ναού, την Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας» και το Ιόνιο Ωδείο, για τη παραχώρηση του μουσικού εξοπλισμού.
Με θερμές ευχές για ένα ευλογημένο Πάσχα,

Βασίλης Σπάτουλας

*Φωτογραφίες: Βασιλική Μανουηλίδου