Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώνεται η έκθεση «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας» στην Δημοτική Πινακοθήκη

Πινακοθήκη Δήμου
03 Ιανουαρίου 2023 / 16:01
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η ανταπόκριση του κοινού και ιδίως της εκπαιδευτικής κοινότητας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς συνολικά 1.195 μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έλαβαν μέρος στις οργανωμένες επισκέψεις / ξεναγήσεις, σε διάστημα 50 ημερών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου η έκθεση «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος - 20ός αιώνας» που παρουσιάζεται από τις 26/10/2022 στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων (Τμήμα Περιστυλίου).

Η έκθεση των τριών ενοτήτων (Τυπογραφία & Χαρτί / Παραγωγή τροφίμων / Προϊόντα καθημερινής χρήσης) αφηγείται με περιεκτικό τρόπο την ιστορία των σημαντικότερων βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων που δραστηριοποιήθηκαν στο νησί, κατά την προαναφερόμενη περίοδο.



Η ανταπόκριση του κοινού και ιδίως της εκπαιδευτικής κοινότητας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς συνολικά 1.195 μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έλαβαν μέρος στις οργανωμένες επισκέψεις / ξεναγήσεις, σε διάστημα 50 ημερών. Για το λόγο αυτό, η Πινακοθήκη εκφράζει τις πιο θερμές της ευχαριστίες προς τις / τους εκπαιδευτικούς και τις Διευθύνσεις των Σχολείων.

Για την άριστη συνεργασία τόσο κατά την προετοιμασία της έκθεσης, όσο και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, ευχαριστίες οφείλονται στο Δ/Σ του Συλλόγου Albert Cohen Κέρκυρα, την επιστημονική ομάδα των Μουσειακών Συλλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου  για την επιμέλεια και τη συγγραφή των κειμένων και βεβαίως στους δανειστές των εκθεμάτων, χωρίς τη συνδρομή των οποίων η έκθεση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

(Ωράριο λειτουργίας: 10:00 - 16:00)
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.