Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπαίθρια βραδιά Αργεντίνικου tango (milonga) στην πλατεία Δημαρχείου

tango
08 Σεπτεμβρίου 2022 / 17:28
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Show από 2 παγκοσμίως καταξιωμένους χορευτές, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Corfu tango club διοργανώνει βραδιά Αργεντίνικου tango στην πλατεία Δημαρχείου την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Χορεύουν η Αλεξία Θεοδώρου και ο Samuele Fragiacomo. Σε μια βραδιά με άρωμα Αργεντινής, λίγο πριν την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, ελάτε να μυηθείτε και να γνωρίσετε αυτόν τον υπέροχο χορό που έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο κι έχει χαρακτηριστεί άυλη πολιτιστική κληρονομιά!

Γιατί, το Αργεντίνικο Τάνγκο δεν είναι μόνο ένας χορός, αλλά μια μορφή τέχνης, ένας ανεπτυγμένος πολιτισμός που αποτελείται από ποίηση, μουσική και χορό!

Η Αλεξία Θεοδώρου:

Έζησε και εργάστηκε 4 χρόνια στο Buenos Aires  ως καθηγήτρια τάνγκο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής. Έχει συνεργαστεί για έναν χρόνο με τον Κριστιάν Παλόμο, παγκόσμιο πρωταθλητή τάνγκο.

Μόνιμο μέλος  του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Ιταλικής παραδοσιακής μουσικής Madonna Nera με πάνω από σαράντα παραστάσεις και περιοδείες στην Αργεντινή αλλά και στην Ιταλία..  Συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ MILONGUEROS που διαδραματίζεται στο Buenos Aires.

Λειτουργεί την δική της σχολή στη Σεβίλλη όπου και ζει τα τελευταία 4 χρόνια διδάσκοντας τάνγκο. Πρόσφατα αποδέχτηκε την πρόσκληση  ως ενεργό χορευτικό μέλος της Unesco,CID.

Μιλάει 5 διαφορετικές γλώσσες και χορεύει σε όλους τους δρόμους της γης γιατί πιστεύει πως εκεί γεννήθηκε και γεννάται η τέχνη!

Ο Samuele Frangiacomo:

Μοντέλο γνωστό παγκοσμίως (έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές και φωτογράφους μόδας), μουσικός. αοιδός όπερας και ηθοποιός, το 2003 ανακαλύπτει και προσεγγίζει το αργεντίνικο τάνγκο μελετώντας και τελειοποιώντας το χορό του με κορυφαίους αργεντίνους χορευτές (Miguel Angel Zotto, Roberto Herrera, Sebastian Arce, Alejandro Aquino, Sebastian Achaval).

Διδάσκει από το 2008 όπου  τον καλούν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας και του εξωτερικού.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.