Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Εαρινή Ιεροτελεστία» - Κυκλοφορία νέου άλμπουμ με έργα του Σπύρου Προσωπάρη

Εαρινή Ιεροτελεστία
16 Μαΐου 2022 / 14:20
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Το εν λόγω άλμπουμ αποτελεί την πρώτη δισκογραφική συνεργασία του συνθέτη με την Subways Music, περιλαμβάνοντας συνολικά 13 έργα που στο σύνολό τους συνετέθησαν την περίοδο 2000-2017 και τα οποία ερμηνεύει το Μουσικό Σώμα της Παλαιάς Φιλαρμονικής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ (cd) με έργα για μπάντα του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά), Σπύρου Προσωπάρη, υπό τον τίτλο «Spring Ritual/Εαρινή Ιεροτελεστία».

Το εν λόγω άλμπουμ αποτελεί την πρώτη δισκογραφική συνεργασία του συνθέτη με την Subways Music, περιλαμβάνοντας συνολικά 13 έργα που στο σύνολό τους συνετέθησαν την περίοδο 2000-2017 και τα οποία ερμηνεύει το Μουσικό Σώμα της Παλαιάς Φιλαρμονικής.

Αναλυτικότερα, πρόκειται κατά σειρά για τα έργα: (1) Χαρούμενο Εμβατήριο για έναν «Μικρό Πρίγκιπα», (2) εμβατήριο Κορυφώ, (3) εμβατήριο Ο Πειραιάς (συνετέθη για την επανίδρυση της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, υπό τον Προσωπάρη, το 2000), (4) συμφωνικό εμβατήριο Porto Leone, (5) εμβατήριο Tilburg (αφιερωμένο στον Χρήστο Κολοβό), (6) The Conductor of Cape Town (αφιερωμένο στον Arjan Tien, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του συνθέτη στο «Fontys Conservatory» της Ολλανδίας), (7) Ο Χορός της Νύμφης Κόρκυρας (συνετέθη για την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού), (8) Fantasia Graziosa (φαντασία βασισμένη σε οκτώ κερκυραϊκές παραδοσιακές μελωδίες), (9) Ο χορός των Λαμπυρίδων (για κλαρινέτα και μπάντα), (10-12) τριμερής σουίτα Στη μυθική χώρα των Φαιάκων (Αλκίνοος, ο Βασιλιάς των Φαιάκων – Το τραγούδι του Δημόδοκου – Μυθόραμα, Επιστροφή στην Ομηρική Σχερία) και (13) Εαρινή Ιεροτελεστία (ραψωδία για πνευστά, κρουστά και πιάνο).

Η κυκλοφορία του cd πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των Σπύρου & Μαίρης Σαμοϊλη και Βάνας Σουέρεφ. Την παραγωγή για την Subways Music υπογράφει ο Σοφοκλής Σαπουνάς σε συνεργασία με την Μάυ Χάννα, ενώ τα κείμενα είναι του Σπύρου Προσωπάρη και τη μετάφρασή τους στην αγγλική γλώσσα επιμελήθηκε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ κοσμεί ο πίνακας «Waterfull of thoughts», με δημιουργό την Ηρώ Φυτράκη.


ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».