Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενδιαφέρον του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών 2023

Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών
04 Μαρτίου 2022 / 17:13

Συνάντηση Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με τους προέδρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών και Διεθνούς Συμβουλίου Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού πολιτισμού και παραδοσιακών Τεχνών CIOFF

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εημερωτική συνάντηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Θεόδωρου Μαυρωνά  με τους Προέδρους Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών Ιωάννη Γαρνέλη και Διεθνούς Συμβουλίου Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού πολιτισμού και παραδοσιακών Τεχνών CIOFF Κων/νο Ιωαννίδη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Χαρίτων Κουτσούρης  εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη  ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης .

Θέμα της συνάντησης, η επόμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών που θα γίνει στην Κέρκυρα το Σεπτέμβριο 2023. Μια διοργάνωση που γίνεται  κάθε 4 χρόνια σε μια χώρα των μελών του τομέα  CIOFF Νότιας Ευρώπης.

Θέμα του επικείμενου Φεστιβάλ η θάλασσα, οι θαλάσσιες διαδρομές και συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των πολιτισμών της Μεσογείου μέσα από τη συνύπαρξη και την ανταλλαγή ιδεών, την κοινή πορεία και τη  επιρροή της θάλασσας στους πολιτισμούς τους.

Στο γενικό πλάνο αναφέρθηκε η συμμετοχή, πέρα από τους επίσημα προσκεκλημένους και τους θεατές, 16 χωρών της Μεσογείου, χορευτικών ομάδων, μουσικών, φιλαρμονικών, εκθετών, παραγωγών, καλλιτεχνών ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις καταγράφονται εκδηλώσεις σε όλο το νησί, σε κάθε Δήμο, διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων με διάφορους φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Οικονομικό Επιμελητήριο κ.α.

Εκφράστηκε η θετική στάση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας το πλαίσιο της οποίας θα καθοριστεί  σε επόμενες συναντήσεις.