Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

SOS από τη Φιλαρμονική Σκριπερού: Μας έχει γονατίσει η ακρίβεια

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ
21 Φεβρουαρίου 2022 / 16:42

Ανοιχτή επιστολή, στην οποία διεκτραγωδείται η οδυνηρή οικονομική της κατάσταση, προς κάθε αρμόδιο με την προσδοκία να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της, στέλνει η Διοίκηση της Φιλαρμονικής Σκριπερού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοιχτή επιστολή, στην οποία διεκτραγωδείται η οδυνηρή οικονομική της κατάσταση, προς κάθε αρμόδιο με την προσδοκία να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της, στέλνει η Διοίκηση της Φιλαρμονικής Σκριπερού.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας εκφράσουμε την αγωνιώδη ανησυχία μας για την επισφαλή περαιτέρω πορεία του Συλλόγου μας. Αυτό, όταν πληροφορηθήκαμε την κατά τουλάχιστον 40-50% αύξηση της δαπάνης του ηλεκτρικού ρεύματος από το λογαριασμό της ΔΕΗ, σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες χρεώσεις και με τις ίδιες περίπου Κιλοβατώρες κατανάλωσης.

Όπως είναι γνωστό, ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού καθώς και τα υπόλοιπα μουσικά σωματεία της Κέρκυρας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, παρέχουν δωρεάν μουσική εκπαίδευση και αποτελούν ιδιαίτερα στα χωριά σχεδόν τα μοναδικά ζωντανά κύτταρα πολιτισμού. Τα έσοδά τους δε, προέρχονται κυρίως από τις συνδρομές των μελών τους. Στην μακρά πανδημική περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία έχουν απαγορευτεί ή περιοριστεί οι εκδηλώσεις, τα μουσικά σωματεία έχουν αποστερηθεί ακόμα και κάποια μικρά έσοδα που προέρχονταν από αυτές.

Η λειτουργία των σχολών απαιτεί μια σειρά δαπανών για τις αμοιβές του διδακτικού προσωπικού, για αγορές και συντήρηση μουσικών οργάνων, συντήρηση κτηρίου κ.λπ.

Μετά από όλα τα προαναφερόμενα, είναι προφανές πως μια ιλιγγιώδης αύξηση πάνω από 40% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα κάτω από τις δυσμενείς πανδημικές συνθήκες που συνοπτικά περιγράψαμε, θα βάλει κυριολεκτικά ταφόπλακα στις περαιτέρω δραστηριότητες του εμβληματικού Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού, μετά από μια απολύτως επιτυχή πορεία εκατό δεκατριών ετών…

Θα πρέπει οπωσδήποτε η πολιτεία να αναθεωρήσει αυτή την ανάλγητη τιμολογιακή πολιτική ειδικά για συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επιπρόσθετα παράγουν μορφωτικό-διδακτικό έργο εντελώς δωρεάν.

Με απλά λόγια, οι σύλλογοί μας διδάσκουν Μουσική χωρίς να επιβαρύνουν την πολιτεία και βασίζουν τη λειτουργία τους καθαρά και μόνο στο μεράκι και τη φιλοτιμία εκείνων που με μόχθο τους κρατούν ζωντανούς.

Ενισχύστε λοιπόν κι εσείς τη φωνή διαμαρτυρίας μας ώστε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα έστω με την προηγούμενη τιμολόγηση.

«Από τη βαρβαρότητα στον πολιτισμό χρειάζεται ένας αιώνας. Από τον πολιτισμό στην βαρβαρότητα αρκεί μια μέρα.»

Γουίλ Ντυράν, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος