Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία αγάπης & αλληλεγγύης, από το Ωδείο Κερκύρας

ωδείο
11 Δεκεμβρίου 2021 / 18:23

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συγκεντρωθεί μια αξιόλογη ποσότητα τροφίμων προκειμένου να προσφερθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων -όπως, άλλωστε, είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, προ COVID19.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την καθιερωμένη καλλιτεχνική του εκδήλωση, εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε το Ωδείο Κερκύρας την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο.

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης» καθώς, σε συνεργασία με το Τμήμα AHEPA Κέρκυρας HJ-34, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συγκεντρωθεί μια αξιόλογη ποσότητα τροφίμων προκειμένου να προσφερθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων -όπως, άλλωστε, είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, προ COVID19.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Ωδείου (και μέλος του Τμήματος AHEPA Κέρκυρας HJ-34), Κίμωνας Χυτήρης, προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό των πρόσφατων δραστηριοτήτων του ιδρύματος, επισημαίνοντας και την ιδιαίτερη προσπάθεια που σπουδαστές και διδακτικό προσωπικό κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν για την παραγωγή του καλύτερου δυνατού εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου, υπό τις δύσκολες συνθήκες που η πανδημία έχει επιφέρει σε όλους τους τομείς.

Ως προς το μουσικό μέρος, το πρόγραμμα της συναυλίας άνοιξε με το Σύνολο Τρομπετών σε διδασκαλία/διεύθυνση Σωκράτη Άνθη, ενώ ακολούθησε το Σύνολο Φλάουτων σε διδασκαλία/διεύθυνση Λουίζας Βέργη. Στη συνέχεια εμφανίστηκε το Σύνολο Βιολιών, με μαθητές από τις τάξεις των Ρεντόνα Κόλα, Εύας Παπά και Φλώρας Κλήμη, υπό τη διεύθυνση της τελευταίας και με τη συνοδεία της Μαρίας Καλουτσάκη στο πιάνο.

Ακολούθως η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος», ως προσκληθέν σωματείο της βραδιάς, ερμήνευσε έργα των William Byrd, Jerry Estes, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Μίκη Θεοδωράκη κ.ά., υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Καλογεροπούλου και τη πιανιστική συνοδεία του Πέτρου Κοσμά.

Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος, η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Κερκύρας συνέπραξε με τη Χορωδία «Δημόδοκος», υπό τη διεύθυνση του Κίμωνα Χυτήρη. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα εξής έργα: Ave Maria του Giulio Caccini, Πόθος του Κίμωνα Χυτήρη (μελοποίηση του ομότιτλου ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού), Va, pensiero από την όπερα Nabucco του Giuseppe Verdi και, τέλος, Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ από το Άξιον εστί του Μίκη Θεοδωράκη, με σολίστ τον βαρύτονο Σωτήρη Τριάντη.