Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επετειακή συναυλία της Φ.Ε.«Μάντζαρος» με παρουσία του Jacob De Haan

Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος
19 Οκτωβρίου 2016 / 11:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» φέτος συμπληρώνει 127 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας.

Στη φετινή επετειακή συναυλία που θα δώσει το Μουσικό Σώμα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη, τη Φιλαρμονική "Μάντζαρος", θα τιμήσει με τη παρουσία του, ο διεθνούς φήμης, διακεκριμένος, πολυγραφότατος και βραβευμένος Ολλανδός συνθέτης και μαέστρος Jacob De Haan. 
Ο Jacob De Haan θα διευθύνει το Β' μέρος της επετειακής συναυλίας, σε ένα πρόγραμμα με δικές του συνθέσεις για μπάντα, δύο εξ αυτών σε Α' εκτέλεση στην Ελλάδα. 
Παράλληλα, αποτελεί πολύ σπουδαίο εκπαιδευτικό γεγονός η πραγματοποίηση σεμιναρίου - εργαστηρίου Ενοργάνωσης για Μπάντα, στο οποίο συνθέτες, ενορχηστρωτές, φοιτητές και σπουδαστές μουσικής, αρχιμουσικοί και δάσκαλοι φιλαρμονικών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν και να συζητήσουν με τον Jacob De Haan πάνω σε ζητήματα γραφής για πνευστά και κρουστά όργανα, θέματα μεταγραφής και διασκευής για μικρά και μεγάλα σύνολα πνευστών καθώς και ρεπερτορίου σύγχρονης Μπάντας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Φ.Ε. «Μάντζαρος» κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, 12 και 13 Νοεμβρίου αντίστοιχα, με κόστος συμμετοχής 50€.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 26610 37004 (εσωτ. 2).