Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μία κιθάρα και δύο φωνές στο Κανόνι

Μουσική βραδιά
19 Οκτωβρίου 2016 / 10:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, η Δόξα Καγιούλη και ο Μίκης Ζησίου μας ταξιδεύουν με μια κιθάρα και δυο φωνές, σε εσωτερικές διαδρομές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και όχι μόνο.

Όπως αναφέρουν, η αναζήτηση τους στην τραγουδοποιία καταπιάνεται με «αυτό που γεννήθηκε πριν χρόνια αμνημόνευτα αυτό που σκιάζει του νου τις αυλές αυτό που γίνεται στάχυα την άνοιξη και το χειμώνα άδειες χελιδονοφωλιές».
H Δόξα Καγιούλη ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα ως καθηγήτρια πιάνου. Παράλληλα δραστηριοποιείται ως τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια. Σύντομα θα κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός της δίσκος στον οποίο συμμετέχουν η Μάρθα Φριτζήλα, ο Βασίλης Γισδάκης και ο Ηλίας Βαμβακούσης.
Ο Μίκης Ζησίου είναι διπλωματούχος κιθάρας και ζει στην Κέρκυρα όπου εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας και ως μουσικός σε διάφορα σχήματα.
Μαζί εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια ως «Summerwine» την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι μοιράζονται τη σκηνή και με το σχήμα «Άλλοθεν», που δημιούργησαν τον τελευταίο χρόνο.