Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπαγγέτι με γεύση ... αλληλεγγύης για το Amatrice

Save Annunziata
15 Σεπτεμβρίου 2016 / 13:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην θλιβερή επέτειο των 73 χρόνων από τον εφιάλτη των γερμανικών βομβαρδισμών που έκανε συντρίμμια τα περισσότερα ιστορικά κτήρια της Κέρκυρας, (βράδυ 13 προς 14 Σεπτεμβρίου 1943) πραγματοποιήθηκε η βραδιά αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους του Amatrice.

Το Αματρίτσε και η ευρύτερη περιοχή που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο, άφησε πίσω του 300 νεκρούς, πολλούς άστεγους και χαίνουσες πληγές μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.Τώρα πια οι κάτοικοί του προσπαθούν να ξανασηκωθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους μέσα από τα συντρίμμια.
Η εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου η ομάδα «Save Annunziata» ήταν ένα γευστικό ταξίδι αλληλεγγύης αλλά και ηθικής ικανοποίησης μέσα από την προσφορά.
Εθελοντές μαγείρεψαν και προσέφεραν στο κερκυραϊκό κοινό αλλά και όλους τους επισκέπτες του νησιού, το γνωστό Ιταλικό πιάτο «Pasta a la Amatriciana» (μακαρονάδα αματριτσιάνα).
«Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής των συμπολιτών μας» αναφέρει η ομάδα  "Save Annunziata" στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι για μια ακόμα φορά ο λαός αυτού του νησιού απέδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο το μεγαλείο της ψυχής του και τα τεράστια αποθέματα ανθρωπισμού που διαθέτει.

«Το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκε είναι 2000 ευρώ και ήδη τα χρήματα μέσω της Πρεσβείας και του Προξενείου έχουν αποσταλεί στους αποδέκτες. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε και όσους με τις χορηγίες τους βοήθησαν αποφασιστικά να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτό. 
Η "Save Annunziata" σε συνέχεια της τελευταίας δράσης για το Αματρίτσε ελπίζει ότι η Δημοτική Αρχή  θα υιοθετήσει την πρότασή της ώστε το επόμενο καλοκαίρι να φιλοξενηθούν στις δημοτικές κατασκηνώσεις του Βίδο, παιδιά από την συγκεκριμένη περιοχή».