Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μεταμορφώσεις»: Παράσταση Αφήγησης με τον Β. Συμπόνη στο «Πλους»

Μεταμορφώσεις
09 Ιανουαρίου 2020 / 15:23
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 12/1 στις 19:30 στο café του βιβλιοπωλείου «Πλους» θα πραγματοποιηθεί παράσταση

αφήγησης για εφήβους και ενήλικες, με έναν αρχαίο μύθο, ένα παραμύθι και μια αληθινή ιστορία, από την μακρινή χώρα της Ιαπωνίας, υφαίνεται ο δρόμος της αγάπης, περνώντας μέσα από τους τόπους της ομορφιάς, της ασχήμιας και του έρωτα. Με τις στιγμές ποίησης αναδεικνύεται λιτά το προφανές στο νου.  
Η κόκκινη κλωστή κι αυτή τη φορά μας ταξιδεύει, ξετυλίγοντας τη διαδρομή της ψυχής, από το δέος της ζωής με το θαύμα της γέννησης, στον χωρίς προετοιμασία άγνωστο και απρόβλεπτο πόνο και τέλος στην ωρίμανση με την επιλογή της αγάπης.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη Ειρήνη.
Σας περιμένουμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά! 
Μουσική συνοδεία : Χάρης Πανδής
Διάρκεια: 50’
Είσοδος Ελεύθερη
Κοινό: Έφηβοι και Ενήλικες 
Η αφήγηση αφορά το μύθο της Θεάς Αματεράσου, το παραμύθι της Χανάκο και τη βιωματική ιστορία -μετά από έρευνα- της Σατσίκο Ματσούο.
Οι στιγμές ποίησης αφορούν ποίημα του Τζελαλεντίν Ρουμί και της Κατίνας Βλάχου.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Βαγγέλης Συμπόνης. Ζω και εργάζομαι στην Κέρκυρα.
Η αγάπη μου για τη χαρά που φέρνει το παραμύθι, με οδήγησε στο να σπουδάσω δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους και παραμυθάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σταδιακά το περιεχόμενο της εκπαίδευσης μου άρχισε να διευρύνεται και στη συνέχεια να εξειδικεύεται στη σχέση του παραμυθιού με τις ιστορικές μνήμες, τα προσωπικά βιώματα, τη ξενιτιά, τον αφηγηματικό παραδοσιακό στοίχο, τη μετανάστευση, τη προσφυγιά, το ψυχικό τραύμα, τη στιγμιαία αφήγηση, το σωματικό θέατρο, το κουκλοθέατρο, την ποίηση, τη δημιουργική γραφή κ.α.
Αφηγούμαι στα ελληνικά και στα αγγλικά μύθους, θρύλους, παραμύθια, βιωματικές ιστορίες και  ιστορικά γεγονότα. Έχω συμμετάσχει σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, ενώ διοργανώνω πολύ συχνά παραστάσεις αφήγησης, θεματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας, πρόσφυγες, θεραπευτικές κοινότητες κ.α. Με πρωτοβουλία μου και σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό λειτουργεί αφηγηματική κοινότητα στον ΟΚΑΝΑ Κέρκυρας,  στο Ορφανοτροφείο, σε ορισμένα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σύντομα αλλού.
Αφηγούμαι ιστορίες από την παγκόσμια προφορική παράδοση, την παγκόσμια λογοτεχνία και βιογραφία, σε ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, σε χώρους κλειστούς και ανοιχτούς, οπουδήποτε η δύναμη των παραμυθιών ενώνει, ανακουφίζει, χαροποιεί, ενδυναμώνει, αποκαλύπτει, προσφέρει

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.