Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προεδρεύει σύσκεψης στην Π.Ι.Ν. η Λίνα Μενδώνη - Όλο το πρόγραμμα της Υπουργού Πολιτισμού στην Κέρκυρα (video)

Μενδώνη Λίνα
24 Οκτωβρίου 2019 / 10:29

«Γεμάτο» το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού στο νησί των Φαιάκων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Έφτασε στην Κέρκυρα σήμερα το πρωί (σ.σ. λίγο πριν τις 11:00) η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία αναμένεται να έχει ιδιαίτερα «βαρύ» πρόγραμμα στο διήμερο (24 & 25/10), κατά το οποίο θα παραμείνει στο νησί των Φαιάκων.

Από τις 11:30 η Υπουργός Πολιτισμού προεδρεύει σε ευρεία σύσκεψη, η οποία λαμβάνει χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές, με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, της Αντιπεριφερειάρχου Πολιτισμού Ιονίων Νήσων, Αικατερίνης Μοθωναίου, της Αντιπεροφερειάρχου Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτας Ανδριώτη, όπως και των άλλων Αντιπεριφερειαρχών των Π.Ε. των Ιονίων Νήσων, αλλά και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, Τένιας Ρηγάκου, όπως και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής. Στη σύσκεψη, εξάλλου, συμμετέχει και ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Γκίκας.

Η κα Μενδώνη συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου και από την Ειδική Σύμβουλο σε θέματα Επικοινωνίας του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού, Άννα Παναγιωταρέα.







Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Υπουργού, η κα Μενδώνη θα επισκεφθεί το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας στις 16:00, ενώ στις 18:00 θα προεδρεύσει σε μια ακόμα σύσκεψη, αυτή τη φορά με τις διοικήσεις των Φιλαρμονικών, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας.

Όσον αφορά στο αυριανό (25/10) πρόγραμμα της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, αυτό περιλαμβάνει συνάντηση στις 09:30 στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo με την Δήμαρχο Κερκυραίων & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, ενώ αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο, η κα Μενδώνη θα συναντηθεί και με τους Δημάρχους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη και Κώστα Λέσση, αντίστοιχα.

Μετά το πέρας των συναντήσεων της με τους Δημάρχους των τριών νεοσύστατων Δήμων του νησιού, η Υπουργός θα επισκεφθεί διαδοχικά:

  • Στις 12:00 το Mon Repos
  • Στις 14:00 το θέατρο Φοίνικα
  • Στις 14:45 την Αγία Αικατερίνη
  • Στις 15:15 το Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων
  • Στις 15:30 το κωδωνοστάσιο της Ερειπωμένης Μονής Ευαγγελίστριας Annunziata


Βάσει προγράμματος, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θ' αναχωρήσει αεροπορικώς από την Κέρκυρα στις 17:00.