Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση καλών τεχνών «Καλειδοσκόπιο» 17 Ελλήνων καλλιτεχνών στο The Attic Gallery

The Attic Gallery by ICON
09 Ιουλίου 2019 / 12:55
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γεγονός η καλοκαιρινή ομαδική έκθεση του The Attic Gallery by ICON, με εγκαίνια το Σάββατο 13/7 στις 20:00. Με συμμετοχή 17 εικαστικών καλλιτεχνών από

όλη την Ελλάδα, η έκθεση εκπροσωπεί ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο τέχνης, με στόχο να εξερευνήσει την έννοια της τέχνης στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Έστω κι ασυνείδητα, ο εικαστικός συμμετέχει στη δημιουργία ενός στιγμιότυπου που καταγράφει την εποχή αυτή στη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Στην έκθεση «Καλειδοσκόπιο», οι μορφές, οι γραφές, και τα θέματα ποικίλλουν όσο και οι καλλιτέχνες, καθρεφτίζοντας την ποικιλότητα των εμπειριών τους. Το κοινό νήμα που ενώνει αυτή την πολύπλευρη και συνειδητά ετερόκλητη συλλογή έργων είναι το αδάμαστο δημιουργικό όραμα που ταυτόχρονα εκφράζει το βίωμα του δημιουργού στην Ελλάδα του σήμερα. Η αστική σκληρότητα και σήψη στέκεται δίπλα σε ανοιχτά λειβάδια και ταραγμένες θάλασσες, και τη γένεση του σύμπαντος. Έντονα αισθητές είναι οι μυθικές αναφορές αλλά και η δυνατή υπερρεαλιστική παράδοση της ελληνικής τέχνης. Τα υλικά και οι επιφάνειες ποικίλουν από τα παραδοσιακά ως τα πειραματικά, με τον ελληνικό καφέ, τα ξύλινα καλαπόδια, και τις μινιατούρες σε ρυζόχαρτο ως υλικά δίπλα σε τεράστια ονειρικά τοπία και πουαντιλιστικές εικονογραφήσεις.
 
Ακολουθούν σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες, όσο και ατομικές παρουσιάσεις των καλλιτεχνών.
Συνεπιμέλεια: Sasha Chaitow & Paris Kapralos
Καλλιτέχνες: Μαρισία Δεληγιώργη, Ορέστης Διαμαντής, Σπύρος Γελέκας, Έλενα Γρίβα, Φάνης Γουλής, Γιώργος Ηλιάδης, Μαριάννα Καλομοίρη, Θάνος Καρώνης, Φώτης Κλογέρης, Ιουλία Μανούση, Βαλεντίνη Μαυρόδογλου, Κώστας Μεννής, Κώστας Μίχος, Κωνσταντίνος Παλιάν, Σταυρούλα Παπαδάκη, Πηνελόπη Βολτέρρα, Γιάννης Sugahtank Ρουμπάνης.
Εγκαίνια: Σάββατο 13/7, 20:00.
Διάρκεια: 13/7– 8/9
Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα-Σάββατο, 18:00 – 23:00

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.