Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Requiem for Peace

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
28 Ιουνίου 2016 / 12:12

Το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε σύμπραξη με τη Σουηδική χορωδία Orebro, παρουσιάζουν το έργο Requiem for Peace του Larry Nickel, υπό τη διεύθυνση του Fred Sjoberg.

Το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου,  το οποίο μόλις επέστρεψε από την  Αμερική όπου είχε λαμπρή επιτυχία τόσο κατά την συναυλία-gala στο περίφημο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με έργα Αμερικανών συνθετών, όσο και σε εκείνην προς τιμήν της Ελληνικής Ομογένειας όπου παρουσιάστηκαν έργα Ελληνικής μουσικής στην κατάμεστη αίθουσα «Κέφαλος» στην Αστόρια, συνεχίζει την  δημιουργική του πορεία  με μια ακόμη σημαντική συναυλία στην Κέρκυρα. 
 
Σε σύμπραξη με τη Σουηδική χορωδία Orebro, παρουσιάζουν  το έργο Requiem for Peace  του Larry Nickel, υπό τη διεύθυνση του Fred Sjoberg, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 9:00μμ.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Τα δύο παραπάνω μουσικά σύνολα έχουν ήδη παρουσιάσει το Requiem for Peace, στα πλαίσια του Festival Junger Künstler Bayreuth 2015, σε τρεις πόλεις της Γερμανίας (Bayreuth, Regensburg και Nordlingen).
 
 
Δυό λόγια για το έργο:
 
Το έργο Requiem for Peace του Καναδού συνθέτη Larry Nickel, γράφτηκε προς τιμήν όλων όσων βασανίστηκαν ή σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πολέμων ανάμεσα στους λαούς της γης και αποτελεί ένα διαχρονικό, καθολικό κάλεσμα για συγχώρεση και συμφιλίωση. 
 
Γραμμένο για οκτάφωνη μικτή χορωδία, σόλο σοπράνο, άλτο, βαρύτονο και οργανικό σύνολο ή ορχήστρα, αποτελείται από 16 μέρη, έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες (λατινικά, γερμανικά, αγγλικά, ολλανδικά, αραβικά, εβραϊκά, ρωσικά, γαλλικά, κινέζικα, σουηδικά, γιαπωνέζικα, περσικά και ελληνικά) και αποτέλεσε το προϊόν της διδακτορικής διατριβής του Larry Nickel στη σύνθεση το  2003. 
 
Η πρώτη  εκτέλεση έγινε το 2005 στον Καναδά με τη συμμετοχή 330 χορωδών και μουσικών.