Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

10η Θερινή Ακαδημία διεύθυνσης Παιδικής – Νεανικής χορωδίας

10η θερινή ακαδημία
01 Ιουλίου 2019 / 09:12
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 10η επετειακή διοργάνωση της Θερινής Ακαδημίας διεύθυνσης Παιδικής – Νεανικής χορωδίας, ανοίγει την αυλαία της την

Τρίτη 2 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 70 διευθυντών χορωδιών και φοιτητών τμημάτων μουσικών σπουδών από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γαλλία και την Τανζανία. Φετινή προσκεκλημένη διδάσκουσα θα είναι η  Joy Hill από το Royal College of Music – Junior Department του Λονδίνου.
 
Τα μαθήματα του σεμιναρίου θα πλαισιωθούν από πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες χορωδιών από την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα ως εξής:
 
Καθολικός Καθεδρικός Ναός Duomo  Ώρα 21.00
2/7: Γυναικεία Χορωδία BelCantes Αγ. Ανδρέα Εγλυκάδας
 Πάτρας, διευθύνει η Έλενα Δρουκοπούλου
 
Ιόνιος Ακαδημία  Ώρα 21.00
3/7: Παιδική Χορωδία Κέρκυρας – πτυχιακή συναυλία
 Διευθύνει η φοιτήτριαΚατερίνα Στυλιανού
 
4/7: Παιδικές χορωδίες Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη –
 Πυθαγορείου Ωδείου Θερμαϊκού, διευθύνει η Ελεονώρα
 Καλαϊτσίδου
 
Η θερινή Ακαδημία διεύθυνσης παιδικής – νεανικής χορωδίας θα ολοκληρωθεί με την συναυλία της εργαστηριακής χορωδίας Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Καλογεροπούλου και της Χορωδίας συμμετεχόντων στη Θερινή Ακαδημία, το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 18.00 στην Ιόνιο Ακαδημία, υπό τη μουσική διεύθυνση της Joy Hill.
 
Την επιστημονική ευθύνη της Θερινής Ακαδημίας έχει η Oμότιμη Καθηγήτρια ΤΜΣ, Μιράντα Καλδή και την επιμέλεια της διοργάνωσης οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΤΜΣ: Μαρία Μελιγκοπούλου, Χριστίνα Καλλιαρίδου και Δημήτρης Κτιστάκης
Διοργάνωση: Τμήμα Μουσικών Σπουδών  - Ιόνιο Πανεπιστήμιο
 .

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.