Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκαν τα «Εικαστικά Παιχνίδια» του Γιώργου Μικάλεφ (φωτορεπορτάζ)

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
09 Ιουνίου 2016 / 11:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ένα ταξίδι στην Τέχνη, μέσα από τις αποχρώσεις της ψυχής του, μας ξενάγησε χθες βράδυ ο ζωγράφος Γιώργος Μικάλεφ.

Συνταξιδιώτες πολλοί Κερκυραίοι, οι οποίοι επέλεξαν να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσής του, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη.
 
Την εκδήλωση προλόγισαν ο ιδρυτής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης και πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχαήλ- Άγγελος Βραδής, καθώς και ο έτερος συμμετέχων στην έκθεση, Ps Mavro/ Stavriotis (Παναγιώτης Μαυρόπουλος).
 
Η ζωγραφική και η συγγραφή υπήρξαν ανέκαθεν οι αγαπημένες ενασχολήσεις του Γιώργου Μικάλεφ. Και στα δυο αυτά είδη τέχνης μπορεί κανείς να διακρίνει την ειλικρίνεια και τη συνοχή της σκέψης του. Η «Ανωτάτη Σχολή Καλών και Κακών Τεχνών Γαρίτσας», ένα «παιχνίδι» που ξεκίνησε από τον ίδιο και την παρέα του στην παιδική τους ηλικία, μετατράπηκε τελικά σε πραγματικό σχολείο και πεδίο πειραματισμών, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
 
Τα γενικότερα σχόλια των επισκεπτών ήταν πολύ θετικά- κινήθηκαν γύρω από το πνεύμα αλλαγής και «συνετής επαναστατικότητας» που χαρακτηρίζει τον καλλιτέχνη, ο οποίος, μέσα από έναν ιδιαίτερο εικαστικό τρόπο, «έχει πάντοτε να πει κάτι». Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στα έργα του, αν και δεν έχουν στόμα, καταφέρνουν ωστόσο να επικοινωνούν με τον θεατή και να του διηγούνται ιστορίες και καταστάσεις εμπνευσμένες από προσωπικά βιώματα αλλά και από την ευρύτερη ιστορία της Τέχνης.
 
Συνεπικουρεί εικαστικά ο Ps Mavro/ Stavriotis
 
Στην έκθεση «συνεπικουρεί εικαστικά» ο ζωγράφος Ps Mavro/ Stavriotis, κατά κόσμο Παναγιώτης Μαυρόπουλος, συμμετέχοντας με επτά έργα του. Κινούμενος στο ίδιο πνεύμα, των «Εικαστικών Παιχνιδιών», δημιούργησε φιγούρες από χαρτόνι, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να πειραματιστούν και με τη δική τους εικόνα. Μια νότα από το «Σχολείο των Χρωμάτων» λοιπόν, το εργαστήριο του καλλιτέχνη, το οποίο κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί τη δημιουργικότητα όλων των παιδιών του χωριού του, μεταφέρθηκε για μερικές εβδομάδες στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη.
 
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 7 Ιουλίου 2016. Ώρες επίσκεψης 09.00- 14.00 και 18.00- 21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
 
Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Δουκάκης