Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Εικαστικά Παιχνίδια» του Γ. Μικάλεφ στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
02 Ιουνίου 2016 / 14:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάζεται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη η Έκθεση Ζωγραφικής του Γιώργου Μικάλεφ με θέμα "Εικαστικά Παιχνίδια".

Tα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00.   
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 7 Ιουλίου 2016. Στην έκθεση συνεπικουρεί εικαστικά ο Ps.Mavro/Stavriotis.

Γιώργος Μικάλεφ
 
Από το 2010 μέλος της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης, ο Γιώργος Μικάλεφ άρχισε να εκθέτει έργα του σε ομαδικές εκθέσεις. Ήρθε σε επαφή με τους ζωγράφους του νησιού και γνώρισε πολλούς από αυτούς καθώς και τον μετέπειτα φίλο και συνεργάτη, Παναγιώτη Μαυρόπουλο. Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο 2o festival του Zero Artistic Movement στο Nosotros στην Αθήνα με δύο ταινίες του stopmotion μικρού μήκους. 
 
Τον Αύγουστο του 2011 μαζί με το ζωγράφο Παναγιώτη Μαυρόπουλο & τον γλύπτη Γιώργο Μέγκουλα να συνεπικουρεί, πραγματοποίησαν έκθεση ζωγραφικής & γλυπτικής στην “Αίθουσα Τέχνης Τένεδος” στην Κέρκυρα. Το φθινόπωρο εκείνου του έτους, μετά από προτροπή του αείμνηστου προέδρου της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης Σπύρου Φρόνιμου, έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙ.Κ.Ε., όπου παρέμεινε μέχρι το Μάη του 2014, οπότε και έφυγε από το νησί.
 
Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην “Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας” για ένα έτος με δάσκαλο τον Κώστα Τόμπρο & το 2012 εκθέτει μαζί με τον Παναγιώτη Μαυρόπουλο στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Το 2013 πραγματοποιεί την πρώτη ου ατομική έκθεση “Μια Διπολική Διαταραχή των Χρωμάτων”  στην  Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Το καλοκαίρι του 2014 πραγματοποίησε τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “Agnus Hominis” στις Σπέτσες στο χώρο του  “Ορλώφ-restaurant” και στη συνέχεια συμμετείχε σε δύο ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε και την ατομική έκθεση «Μινώταυροι» στο Παγκράτι.
 
Μαζί με τον Παναγιώτη Μαυρόπουλο έχουν διοργανώσει και εμψυχώσει διαδραστικές ζωγραφικές εκδηλώσεις για παιδιά στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κορακιάνα. Έχει ασχοληθεί επίσης με την εικονογράφηση βιβλίων, μεμονωμένων διηγημάτων & ποιημάτων  καθώς και με τη δημιουργία εξωφύλλων underground μουσικών σχημάτων (Romeo Was A Jerk, Γραμματείς & Φαρισαίοι, Friends of Zero…). Παράλληλα με τη ζωγραφική επιδόθηκε στη συγγραφή ποιημάτων, διηγημάτων και παραμυθιών για ενήλικες. Τα γραπτά του κυκλοφορούν ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή  μέσω διαδικτυακών εκδόσεων που διατηρεί καθώς και σε άλλες λογοτεχνικές σελίδες. Ποιήματα & διηγήματα του περιλαμβάνονται επίσης σε δύο συλλογές.
 
Ατομικές Εκθέσεις:
-“Μια Διπολική Διαταραχή Των Χρωμάτων”, Κερκυραϊκή Πινακοθήκη 2013
-"Agnus Hominis" Ορλώφ Restaurant, Σπέτσες 2014
-“Μινώταυροι” Ababa café bar Αθήνα 2016
 
Ομαδικές Εκθέσεις (επιλογή):
-Dusk Cafe, ΕΙ.Κ.Ε. 2010
-Δημοτική Πινακοθήκη, ΕΙ.Κ.Ε. 2010
-Δημοτικό Θέατρο, ΕΙ.Κ.Ε. 2011
-Γκαλερί Τένεδος με P.S.mavro & Γιώργο Μέγκουλα, Κέρκυρα 2011
-"Ελεύθερη Εικαστική Συνάντηση" (Αρχοντικό Μάνεση) 2012
-Κερκυραϊκή Πινακοθήκη με P.S.Mavro 2012
-"Τεχνών (Επ)ανάστασις" βιβλιοπωλείο Πλους,  Κέρκυρα 2014
-Sette Venti, ΕΙ.Κ.Ε. 2014
-Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, ΕΙ.Κ.Ε. "Με αφορμή ένα ποίημα" 2015
-Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ "Μια ελαφριά Δημοκρατία", Αθήνα 2015
-“No Portraits” Booze : BaseGallery με Δ.Αστερίου & Σ.Βασιλικό, Αθήνα 2016
 
Site: georgemicalef.blogspot.gr
e-mail: [email protected]
κιν. : 694 920 9464